Almabor ecetet a lábgörcsök kezelésére

A lábgörcsök az izmok összehúzódásának fájdalmas következményei a borjú, a comb vagy a quadricepekben, és sportos sérülés vagy más törzs következtében alakulhatnak ki. Ha nem nyilvánvaló erőfeszítésről van szó, az orvosok nem mindig tudják, miért fordulnak elő, bár a naturopathák a kiszáradást és az ásványi anyagok hiányát sértik. Az almaecet fermentált almalé és kis mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz, beleértve a kalciumot és a káliumot. A naturopathok úgy vélik, hogy vízzel és mézzel történő felvételkor az almabor ecet megkönnyíti az izomgörcsöket.

Éjszakai lábgörcsök

Az idősek gyakran éjszaka az ágyban fekvő lábgerincben szenvednek. Bár az orvosok nem biztosak az okból, néha szívbetegségek néha a bűnösök. Dr. Martin Scurr, a General Practitioner és az Health Writer az Egyesült Királyság Daily Mail újságjában azt állítja, hogy számos gyógyszert – köztük a malária-kinein és a diazepam – előírtak, hogy segítsenek a lábszárainak, de figyelmeztet a mellékhatásokra, és rendszeres testmozgást javasol Meleg fürdő az ágy előtt. Ha a betegség továbbra is fennáll, forduljon orvosához.

Hosszú távú megoldás

A kertészektől a sportolókig az ismétlődő törzs sérülése gyakran előfordul, mivel állandóan ugyanazokat az izmokat használja újra és újra. Az eredmény lehet izomtörés és fájdalmas görcsök. A masszázs segíthet, de a hosszú távú megkönnyebbülés érdekében a Margaret Hills, az államilag bejegyzett ápolónő és a “Cider Vinegar” szerzője 2003 júniusában egy állati zsiradék nélküli tejmentes étrendet és sok zöld salátát, 2 tk. Napi kétszer vízben hígított almabor ecet “feloldja a savkristályokat a vérben”, és káliumot, kalciumot és egyéb esszenciális ásványi anyagokat ad a szervezetnek, ami megkönnyíti a lábak görcsökét.

Tipp

Vigyázzon, amikor hosszabb ideig vigye az almabor ecetet. Mindig higítsuk fel az almabor ecettel bőséges vízzel, és a citrusfélékhez hasonlóan az ecetsav ecetsav zománcot zavarhat, ha nem megfelelően tisztítják, ezért mindig emlékezzünk arra, hogy az almás ecetes ital után, különösen az ágy előtt, alaposan öblítsük le a száját.

Meleg ecet tömörítés

Christine Halvorson, a “Heinz-ecet: Több mint 100 hasznos háztartási tanácsadás” című könyv szerzője szerint az izomgörcs és a lábszárak enyhíthetők az érintett területen erősen ecettel áztatott, meleg ruhával. Pihenjen és ismételje meg 20 percenként. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez működik, és ha a betegség továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz.

Következtetések

Anekdotikus sikerei ellenére az almabor ecethez a lábgörcsökhöz, a Hills és a Halvorson-tól kevés tudományos bizonyíték támasztja alá. Mindig higítsa az almabor ecetet meleg vízben, és adj hozzá egy teáskanál mézet, hogy javítsa az ízt. A lábgerincek megelőzéséhez aktív, egészséges életmódot kell vezetni, elkerülve a zsíros ételeket. A tartós lábgörcsök esetén konzultáljon orvosával és ellenőrizze az almabor ecet használata előtt, ha olyan állapotba ütközik, amelyben Ön vagy gyógyszere van.