Eszik a zabpehely segít csökkenteni a súlyát?

A zabpehely egy egész gabona, ami egészséges étrendet biztosít. A zab a rostban gazdag, és nem tartalmaz telített zsírt. Mint bármi más étkezés is, túl sok zabpehely, vagy cukrozott fűszerekkel öltözött változatok okozhatják Önnek a kalória célok túllépését és a fogyás veszélyét. De ha mérsékeljük a részeit, és minimális cukorral választjuk a sima zabot, a zabpehely értékes szerepet tölthet be a súlycsökkentő stratégiában.

Mit kell tudni a fogyásról?

Egyetlen étel sem varázslatosan okozhat Önnek a fogyást. Ha csökken a kalória fogyasztása, annál kevesebbet érsz, mint amit éget. A font 3,500 kalóriával egyenlő, így ha 500-1000 kalóriát fogyaszthat kevesebbé, mint naponta, akkor egy fontot veszít egy hét alatt. Hány kalóriát éget egy nap függ a méretétől, életkorától, aktivitási szintjétől és nemétől – egy online számológép segíthet becslésekor. A legtöbb ember számára 1 200 és 1400 kalóriát vesz be. Kevesebb, mint 1 200 kalória enyhülése is bölcs, mert megakadályozza az anyagcserét, és megfosztja Önt az alapvető tápláléktól. Ha csökkenti a kalóriabevitelt, és többet szeretne fogyni, akkor valószínűleg éhínséget és cervit tapasztal. Az étkezési szabotőrök minimalizálása érdekében a legjobb választás a töltés, a tápláló ételek – mint a zabpehely – a kalória cél elérése érdekében.

A kutatás támogatja a zabpehelyet a testsúlycsökkenésre

A zabpehely béta-glükánt tartalmaz, amely oldható rost, amely segít az inzulinrezisztencia, a magas vérnyomás és a zsírok rendellenes zsírszintje elleni küzdelemben. A 2012-es Journal of Nutrition and Metabolism című folyóiratban megjelent cikk rámutatott arra, hogy ez a fajta szál növelheti a jóllakottság érzését. Így a zabpehely kiváló választás, ha diétázik. Egy másik tanulmány, amely az American College of Nutrition Journal című kiadványának 2013-as számában jelent meg, összehasonlította az egyenlő kalóriatartalmú zabliszt reggelijét egy elkészített gabona reggelivel. A zabpehely magasabb rost- és fehérjetartalmat, valamint kevesebb cukrot biztosított. A teljesség érzéseit és az éhínség csökkenését váltotta ki: A Plant Foods és az emberi táplálkozás 2013. évi kiadása egy tanulmányt mutatott be, amely a 12 hétig fogyasztott zab gabonát mutatott, csökkent testtömegre, testsúly indexre, testzsírra és derékig -hip arány. Az Amerikai Dietetikai Egyesület folyóiratának 2006-os száma szintén megerősítette a teljes gabonafélék, például a zabpehely fogyasztásának súlycsökkenési előnyeit egy olyan program részeként, amely alacsony kalóriatartalmú étrendet és testmozgást tartalmazott. 24 héttel később a résztvevők, akik csökkentett kalóriatartalmú táplálékot fogyasztottak és szálas gazdag gabonaféléket fogyasztottak, a legmagasabb tápanyagminőségben vettek részt azokkal szemben, akik csak gyakorolták, vagy akiket étkezés közben és teljes gabonafélék nélkül fogyasztottak.

Acélvágott Vs. Zabpehely

Az acél vágott zab és zab-pelyhek mindketten zabpehelyként indulnak. Az acél vágott zab, a göndör egyszerűen vágott darabokra, hogy hozzon létre egy ricelike gabona. Tartanak hosszabb ideig a szakács, és a dió ízű és rágó textúra, mint a zabpehely. Az ódivatú zabokat pároltuk, majd laposra vágtuk, hogy gyorsabban főzzenek és felszívják a folyadékot. Az azonnali zabot előkevertük, szárítottuk, majd finom, vékony pelyhekbe préseltük. Egy perc alatt főznek, és gumiszerűek, mushieres szerkezetűek. Táplálkozási szempontból minden zabnak ugyanolyan mennyisége van a rost, a kalória és a fehérje egyforma súlyonként. Az acél vágott zab és a nagy pelyhes zab, mint például a régimódi vagy egész zab, alacsonyabb vércukorszintet eredményez, mint a gyors vagy azonnali zab, még a hozzáadott cukor nélkül is, beszámolt a British Journal of Nutrition 2015-ben. A kutatók azt feltételezik, hogy a keserű részecskék kisebb nagysága és hajlamosak arra, hogy zselatinosak legyenek, amikor főzik, a drámaibb hatást gyakorolják a vércukorra. A vércukor gyorsan felszívódó ételei miatt a szervezet gyorsan kiszivattyúzza a hormon inzulint , Ami potenciálisan több kalóriát tárolhat zsírként. Az instant zabból nyert magasabb glikémiás válasz azt is sugallja, hogy gyorsabban megemésztik, ami azt jelenti, hogy nem szabad szétzúzni az étvágyat mindaddig, amíg acél vágott vagy nagy pelyhekből álló verziók vannak. Csökkentse a kevésbé feldolgozott verziókat, ha a lehető legnagyobb mértékben kihasználhatja a zab.

Lehetséges zabpehely súlycsökkentő buktatók

A zabpehely rostja megóvja Önt a zabpehely reggeli után túlfogyasztásától, de egyszerűen csak a zabpehelyet hozzáadja az étrendhez, és nem okoz súlycsökkenést. Egy másik, a British Journal of Nutrition 2010-ben publikált tanulmánya kimutatta, hogy a zabból a béta-glükán hozzáadása alacsony kalóriatartalmú étrendhez nem vezet nagyobb súlycsökkenéshez, mint az alacsony kalóriatartalmú diéta. Táplálkozási és kalóriatörzsét gyors vagy régimódi zabból készítik. Ez a tál 166 kalóriát, 6 gramm fehérjét és 4 gramm rostot tartalmaz. Az azonnali, édesített zabpehely csomagja 158 kalóriát tartalmaz, de kevesebb rostot és kevesebb fehérjét tartalmaz. Ön is kap egy hefty adag cukor – 13 gramm – az ízesített csomagot., Nézze meg a toppings hozzá a zabpehely, hogy tartsa a kalóriatartalom alacsony. A szárított gyümölcsök, diófélék, barna cukor és juharszirup gyorsan felhalmozódhatnak. 1 csésze friss vagy fagyasztott, nem cukrozott bogyót, egy teáskanál mézet és 1/2 csésze nemzsírozott tejet választott a reggeli étkezéshez, és csak 133 kalóriát ad hozzá. Alternatívaként adjunk hozzá 1/2 csésze tejet, körülbelül 60 mazsolát, egy teáskanál barna cukrot és 1 evőkanál apróra vágott diót egy további 190 kalóriára.