Hideg és láz elleni gyógymód egy 1 éves gyermek számára

Nem szokatlan, hogy a csecsemők hideg lehullanak. A közönséges hideg a felső légúti fertőzés. Tüneteket okoz, mint pl. Torlódás, orrfolyás és láz. Ha a gyermeke 101 fokos vagy magasabb lázzal rendelkezik, tanácsot kérjen gyermekorvosától. Vannak olyan gyógyszerek is, mint a sós cseppek és az orrvérzés, amelyek megkönnyebbülnek.

Orrszívó

Egy 1 éves baba még nem fújhatja az orrát. A szívás segít megszüntetni az orrát, és kényelmesebbé teszi. Helyezzen egy gumilugó fecskendőt kb. 1/4 hüvelykre a gyermeke orrlyukába. Nyomja össze az izzót behelyezés közben. Miután helyén volt, engedje fel a fogantyút a fecskendőre. Ez megszívja a nyálkahártyát a gyermek orrából. Ürítse ki a fecskendőt úgy, hogy a szövetet többször gyorsan összenyomja. Tisztítsa meg forró szappanos vízzel a következő felhasználáshoz. Ismételje meg ezt a folyamatot minden orrlyuknál.

Sós cseppek

Beszélje meg kezelőorvosával, hogy sóoldat cseppet használ a baba. Ezek a cseppek alapvetően víz és só. Vékonyodnak a baba nyálkahártyájával. Sós cseppek a legtöbb gyógyszertárban kaphatók. Kövesse a gyártási utasításokat a cseppek használatához. Ez általában azt jelenti, hogy a csecsemők mindegyikének a csecsemő orrlyukába néhány csepp oldatot helyeznek el, mielőtt a nyálkat szívja.

folyadékok

Láz és hideg alatt a baba szüksége van folyadékokra, hogy megelőzzék a kiszáradást. A láz magasabb kockázatot jelent a gyermeke számára. Beszéljen gyermekével orvosával az elektrolit helyettesítési megoldás beadásáról. Továbbra is táplálja gyermeke szokásos menetrendjét. Ha szoptat, ösztönözze őt, hogy folytassa. Ez védelmet nyújtana a jövőbeni betegségektől.

Lukewarm Bath

Könnyítheti a baba lázát, ha langyos fürdőt ad. A víz nem lehet túl forró vagy túl hideg. Hagyja, hogy 10 percig üljön a fürdőben. Nézze meg alaposan a baba figyelmét. Ha észreveszi, hogy ő reszket, vége a kádnak. A reszketés az izmok rázkódását okozza. Ez fokozhatja a lázat. Öltözz a gyereket könnyű ruházatba. Ha egy alvó takarót használ, használjon világos takarót. Kerülje el a súlyos bundók használatát, amelyek rosszabbá teszik a lázat.