Tudsz megszabadulni a hasi zsírtól, ha vékony vagy?

Nem titok, hogy az amerikaiak harcolnak a dudor csata ellen, de túl sok testzsírt hordozhatsz, ha vékony vagy. Ez a jelenség, amelyet néha “sovány zsírnak” neveznek, vagy normális testsúly-elhízás, általában olyan vékony embereknél fordul elő, akik nem fizikailag aktívak. Még akkor is, ha testtömegindex szerint egészséges testtömege van, a túlzott zsír egészségkárosodást okozhat, és befolyásolhatja az Ön megjelenését. Elveszítheti a hasa zsírt akkor is, ha már vékony, de ez szükségessé válik bizonyos változások a diéta és a testmozgás.

Vizsgáld meg a kalóriatartalmadat

Ha vékony vagy, valószínűleg nincs szükség a kalóriák csökkentésére – a cél az, hogy megváltoztassuk a testösszetételt, hogy csökkentsük a testzsírt és növeljük a sovány izmokat, nehogy összességében lehessünk. De szeretné megnézni, honnan jönnek a kalóriák. Határozza meg, hogy teljes, feldolgozatlan és tápláló ételekből vagy kényelmes “szemetet” fogyasztóból származik-e. Tegyen őszinte pillantást az étkezési szokásaira, legalább egy hétig tartsa az élelmiszer naplót. Nézd meg, hány kalóriát eszel, és derítse ki, hol lehet javítani. Különös figyelmet fordít az alkoholfogyasztásra és a transzzsírsavtartalmú élelmiszerekre, például a margarinra, a cookie-kra, a crackerekre és a sült ételekre. Ezek a legrosszabb élelmiszerek a hasnyálmirigy-felhalmozódás kiváltására, a Palm Beach State University szerint.

Legyen étrendi változások a húgyhólyagok belélegzéséhez

Miután megnézted a táplálkozási mintáidat, és rájöttél a jelenlegi kalóriabevitelre – amely lehetővé teszi, hogy fenntartsd a súlyodat – tegyen lépéseket a feldolgozott élelmiszerek egészségesebb változatokhoz való cseréjéhez. Ha például az éjszaka végéig egy-egy sört vagy egy kis sört szeretne, próbáljon például egy borospinert vagy egy könnyebb, alacsonyabb kalóriatartalmú sört, vagy ossza meg a vázlatát, hogy ne maradjon teljes pint. Ha szereti a süteményeket, amelyek közül sok tartalmaz transzzsírsavat, választhat egy teljes gabonát, transzzsírmentes verziót – vagy kielégítheti a sárgarépa botok és a szeletelt piros paprika megrázását. Ditch transz zsírtartalmú margarin szendvicsen vagy pirítóson, és helyette az avokádó pürét, amely egészséges zsírokat tartalmaz, tartalmazzon gyümölcsöket vagy zöldségeket minden étkezéskor, és készítse el a karcsú fehérjét kulcsfontosságú része a diéta – úgy gondolja, a fehér hús baromfi, Lencse, tojás, alacsony zsírtartalmú tej, bab, hal és tofu. Ezek az ételek alacsony egészségtelen telített zsírban és transzzsírmentesek. Olyan aminosavakat is szállítanak, amelyeknek izomépítésre van szüksége.

Gyakorolj egy hűvös hast

A normális testsúlyú elhízás gyakran a székely életmód miatt alakul ki, a Hawaii Egyetem szerint, ezért növelje az aktivitási szintjét a hasi zsír elégetéséhez. Célja legalább 150 perces mérsékelt intenzitású aerob testmozgás hetente, ajánlja a Centers for Disease Control és Prevention. Egy gyors séta, a környék környéke, a víz aerobik vagy a kerékpározás mindegyikük a heti gyakorlathoz tartozik. Az erőkifejtés segít az izomszövetek felépítésében, ami növeli az anyagcserét, hogy naponta több kalóriát és zsírt égessen el, és segít a tónusosabb megjelenésében. A felsőtestet és az ablaktípust mozdulatokkal, fordított sorokkal, deszkákkal és faforgácsokkal mőködtetheti, és testi, lelógó, guggolással, halottliftekkel és lépcsõkkel hangosítsa alsó testét. A személyi edző segíthet kiválasztani a legjobb gyakorlatokat, hogy megfeleljen a céloknak – és a megfelelő súlyt az izomépítő eredmények eléréséhez.

Kezelje a stresszt, hogy elveszíti a kövér zsírt

Ha nagy stresszes életmódot élsz, anélkül, hogy időt szedned a stressz szintjének kezelésére, akkor haszonélve zsír lehet. A magas stressz növeli a kortizol szintjét, amely a hasi zsír felhalmozódásához hozzájáruló stressz hormon. A kortizol jelzi a testét, hogy a már meglévő zsírraktárakból kövérséget zsírrá alakuljon át a hasában. Ezek a mély hasi zsírraktárak kihajtják a hasat – ezáltal “söreg” típusú megjelenést biztosítanak -, valamint titkosítják a gyulladásos vegyületeket, amelyek növelik a szívbetegség kockázatát. A stressz növeli az étvágyat is, így nagyobb az esélyed a diéta elfogyasztására és a túlfogyasztásra. A stressz kezelése: napi időt nyithat, gyakoroljon jógát vagy mély lélegzést. A gyakorlat természetes stresszoldóként is működik, így az edzésprogramhoz való ragaszkodás segít az alacsonyabb stresszszint fenntartásában.

Egyéb életmódváltozások

Míg a szervezetnek reagálnia kell az étrendre és változtatásokat kell végrehajtania a hasi zsírok égetéséért, a soványsághoz más életmódváltozásokra és áldozatokra is szükség lehet. Várakozás, hogy időt tegyen elkötelezettségét a fitnesseden. Ahhoz, hogy illeszkedjenek, elegendő időre van szüksége ahhoz, hogy minőségi alvást biztosítson a menetrendben, töltsön ide az ételeket a héten, és időt takaríthat meg az edzőteremben folytatott edzésre. Azok, akik nagyon sovány, “hat-pack” testalkat keresnek, további áldozatokat kell hozniuk – a gyakorlóprogramja elfogyaszthatja a társadalmi életedet, vagy elveszi az időt más hobbiaktól, és nehéz lehet enni a szociális helyzetekben és még mindig Ragaszkodjon az étrendhez. Válassza ki az egészséges szokások és időbefektetések megfelelő kombinációját, amelyek segítenek abban, hogy a legegészségesebb, legboldogabb életet élvezhessék, és állítsanak fel reális célokat, amelyekkel hosszú távú sikereket tudtok tartani.