Vajat okoz-e az epehólyag fájdalma?

Nem számít, mennyire élvezheti a tejtermékeket, ha epehólyagbetegségben szenved, el kell kerülnie a tejtermékek fogyasztását. A legtöbb tejtermék, például a vaj, a fagylalt és a fele felére magas a zsírtartalom, amihez az epehólyag kötődik, ami epehólyag-fájdalomhoz vezet. Ha epehólyag-fájdalom következtében a tejtermékek elfogyasztása után orvosa javasolhatja az epehólyag műtéti eltávolítását.

Epehólyagbetegség

Az epehólyagbetegség gyulladt epehólyag vagy epekő jelenléte. Az epehólyag segíti az extra emésztőrendszer tárolását abban az esetben, ha magas zsírtartalmú ételeket fogyaszt. A hasnyálmirigyrel együtt az epehólyag epéje segít megemészteni a zsírt, a fehérjéket, a szénhidrátokat és a cukrokat az Ön által fogyasztott ételekben. Ha epehólyagbetegségben szenved, akkor orvosa javasolhatja, hogy elkerülje az összes magas zsírtartalmú ételeket, például tejtermékeket, sült ételeket és magas zsírtartalmú élelmiszereket, például dióféléket.

Kezelés

Ha epehólyaggyulladásból eredő fájdalmat tapasztal, amikor tejtermékeket fogyaszt, orvosa javasolhat tejcsökkentő étrendet. Ha a fájdalom lecsökken, és nem vált be más ételek, előfordulhat, hogy nem szükséges eltávolítani az epehólyagot. Az epekő jelenléte bizonyos gyógyszerekkel kezelhető, amelyek néhány év alatt lassan feloldják a köveket. A Shockwave-terápiát is fel lehet használni az epekövek felbomlásához, ha nem tudja orvosilag eltávolítani a zsákot a University of Maryland Medical Center szerint.

Tejmentes étrend

A naplómentes étrendet csak orvos irányítása alatt kell végrehajtani. A tejtermékek a legtöbb ember számára a kalcium elsődleges forrása, amelyet figyelembe kell venni. Távolítson el minden olyan ételt, amely tejjel és tejjel melléktermékeket tartalmazhat. A Cleveland Klinika a tejtermékeket, sajtokat, joghurtot, írószert, tejszárazanyagot, száraz tejet, tejfölt, krémet, fagylaltot, nugátot, malátát, fehér mártást, csokoládét, cukorkát, tejszínes ételeket és margarint -tartalmú termékek. Sok nondairy alternatívát a kalciummal és a D-vitaminnal erősítenek a tehenek hatékony kiegészítésére.

Tej allergia vizsgálata

Ha más tüneteket okoz, mint a mellkasi, a has- vagy a jobb vállak fájdalmát, lehet, hogy tejallergia is van. A Tej az egyik leggyakoribb ételallergia, amely a test egészségi állapotában különböző tüneteket okozhat, a Kids Health szerint. A gyakori tünetek közé tartozik a légszomj, az orrdugulás, a zihálás, köhögés, mellkasi szorítás, bőrkiütések, csalánkiütés, hányinger, hányás, gyomorfájás és hasmenés.