Az ételek és italok a terhességi vetéléseket okozhatják

A legtöbb étel és ital biztonságosan fogyasztható a terhesség alatt, de egyesek növelhetik a vetélés kockázatát, az Amerikai Terhességi Szövetség szerint. Egyes ételek tartalmazhatnak baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat, amelyek abortuszhoz vezethetnek. A koffein és az alkohol olyan gyógyszerek, amelyek szintén összefüggésben állnak a vetélés kockázatának növekedésével. Csak azért, hogy biztonságban legyen, a legjobb elkerülni az olyan ételeket és italokat, amelyek növelhetik a vetélés kockázatát, amikor elvárják.

Leírás

A Maryland Egyetem Orvosi Központja vagy az UMM a vetélést a magzat spontán elvesztéséről írja le 20 hetes terhesség előtt. Az összes terhesség 10% -ról 25% -ára vemheséget ért el, beszámol az Amerikai Terhességi Szövetségről. Általában a vetélés a baba génjeinek problémájával történik, de a rosszul szabályozott cukorbetegség és egyéb fizikai állapotok, valamint bizonyos ételek és italok növelhetik a terhesség elvesztésének kockázatát. A legtöbb férfinak, akinél a vetélés sikerült, sikeres terhességet folytat, az UMM beszámol.

Elkerülendő ételek

A Listeria egyfajta baktérium, amely számos ételben megtalálható, beleértve a húsokat, a pate-t, a füstölt tenger gyümölcseit és a lágy sajtokat, köztük a Brie, a Roquefort és a feta. Ez a káros baktériumok az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint a magzatvételezést, a koraszülést és az újszülött halálát okozhatják. A nem hús, a baromfi és a tenger gyümölcsei egy másik baktériumot hordozhatnak, amely magzatveszélyes fertőzéshez, toxoplazmózishoz vezethet. Amellett, hogy elkerüljük ezeket az ételeket, fontos, hogy rengeteg folsavat kapjunk. Az UMM szerint az alapvető tápanyag alacsony szintje a vetéléshez kapcsolódik. Prenatális vitamin bevitele biztosítja, hogy elegendő folsavat kapjon.

Italok elkerülése érdekében

Bár a legtöbb tanulmány arra utal, hogy a koffein mérsékelt fogyasztása a terhesség alatt biztonságos, az Amerikai Terhességi Szövetség megállapítja, hogy bizonyos vizsgálatok a koffeint a vetéléshez kapcsolták. Az “American Journal of Obstetrics and Gynecology” című 2008-as tanulmány megállapította, hogy több mint 200 mg koffein naponta növeli a vetélés valószínűségét, különösen azoknál a nőknél, akik korábban soha nem vesztették el magukat. Egy 8 oz. A házi főzött kávé csésze kb. 100 mg koffeint tartalmaz, míg a tea és a koffeinmentes szódavíz körülbelül egyharmadát teszi ki a “szülők” magazin honlapján. Okos az alkoholos italok elkerülésére is. Az alkohol növelheti a vetélés kockázatát, jelentheti az UMM.

tippek

Az USDA azt javasolja, hogy forró kutyákat, bolognákat, ebédlõhúsokat és egyéb húsokat melegítsenek fel, amíg meleg gõzölni nem tudnak enni. Mivel a listeria nőhet a hűtőszekrényben, a hűtőszekrény hőmérőjét 40 fok vagy alacsonyabbra kell állítani. Tisztítsa meg azonnal a hűtőszekrényben keletkező összes kiömlött anyagot, különösen a nyers húslevet és a hot-dog csomagolt gyümölcsleveket, amelyek listát tartalmazhatnak. Lágy sajt vásárlásakor ellenőrizze, hogy a címke azt jelzi, hogy pasztőrözött tejzel készült, ami megöli a listerát. Az Amerikai Terhességi Szövetség figyelmeztet arra, hogy a toxoplazmózis szennyezheti a talajt, ahol a zöldségeket termesztik. Az evés előtt minden friss termék mosása segít abban, hogy biztonságos legyen enni, ha baba van a fedélzeten.