Kakaópor hozzáadása a palacsinta tésztához

Alapvetõ szinten a csokoládé palacsinta készítése kakaópor hozzáadásával történik. Valójában a folyamat nem olyan egyszerű. Valamennyi recept olyan, mint egy tudományos kísérlet, ahol az összetevők és vegyi összetételük egyensúlya bizonyos arányokban szükséges a sikeres végeredmény eléréséhez. A palacsinta receptek ugyanazt a pontosságot igénylik. Nem lehet csak hozzá kakaópor a tésztához. Néhány kiigazítást kell tennie, hogy a kakaópor teljesen illeszkedjen az összetevők többi részéhez és egy csokoládés palacsintát eredményez.

Néhány lisztbeállítás

Mivel a kakaópor száraz összetevő, megváltoztatja a palacsinta tésztában lévő száraz és nedves összetevők egyensúlyát. Annak megakadályozására, hogy ez okozza a problémát, állítsa be a liszt mennyiségét a használni kívánt kakaópor mennyiségével. A jó mérés az 1/2 csésze kakaó és 1 csésze liszt. A legtöbb palacsinta recept 1 1/2 csésze lisztre számít.

Rising probléma

Egy másik fontos beállítás a palacsinta tésztához magában foglalja a leavener tervezett használatát. A hagyományos sütőpor alkalikus összetevőt – nátrium-hidrogén-karbonátot és egy vagy két savat – a tartály és a nátrium-alumínium-szulfát krémet tartalmaz. A kakaópor tartalmazhat egy savat is, és három sav van a tésztában. Az így kapott palacsinta túlcsordul. A kakaóport extra savval be kell állítania a soda-nátrium-hidrogén-karbonát sütőpor helyett. Minden 1 teáskanál sütőpor helyett 1/8 to 1/4 teáskanál szódabikarbót helyettesített. Kísérletezzen azzal, hogy megkapja a kívánt fluffiness szintjét.

A kakaó kiválasztása

Nem minden kókusz ugyanaz. A holland feldolgozású kakaót feldolgozzuk a por savak semlegesítésére. Enyhe íze van, amely nem fogja legyőzni a palacsinta ízeket. A természetes cukrozatlan kakaónak van benne valamilyen sav, és ez a kakaó erős csokoládéízzel is rendelkezik. A holland kakaó kissé piros színű, míg a természetes cukrozatlan kakaó barna.

Egyéb tippek

A kakaó választása több kiigazítást eredményezhet. A holland kakaónak sincs benne sav, ezért a sütőporban a savnak a savat kell használni ahhoz, hogy emelkedjen. A természetes cukrozatlan kakaó savas, ezért a kakaó beállítását meg kell tenni. Annak érdekében, hogy a kakaó alaposan összekeverhető legyen, a kakaót és a lisztet egyesítse. Ha így teszel, akkor is segítünk egy puha palacsinta létrehozásában.