Lehet a lenmag lefogyni?

Egyetlen étel önmagában nem okozhat fogyást. A tápláló, csökkentett kalóriatartalmú diéta a rendszeres testmozgással párosítva az egyetlen bizonyított módszer a fogyás számára. De bizonyos ételek segítenek irányítani az étvágyat, hogy kevesebbet enni és csökkentse kalóriabevitelt. A rost gazdag forrásaként a lenmag hasznos élelem lehet a fogyókúrás étrendbe.

A Linum usitatissimum növényi termék, a lenmagok, amelyeket lenmagvaknak is neveznek, kulináris és gyógyászati ​​alkalmazásokkal rendelkeznek. A magokat emésztési problémák enyhítésére, a magas koleszterinszint és vérnyomás csökkentésére és a koszorúér-betegség kezelésére használják. A MedlinePlus szerint a magvakat a cukorbetegség, az elhízás és a fogyás kezelésére is használják. A magvak vonzó zamatos ízűek, és számos receptben jól működnek, azonban a szervezet nem képes teljesen megemészteni őket, ezért a fogyasztás előtt kell őrölni őket. Ez lehetővé teszi a szervezet számára, hogy elérje a magok által tartalmazott értékes tápanyagokat.

A lenmagok gazdag szálas forrást tartalmaznak egy kis csomagban, ami az elsődleges oka annak, hogy segíthetnek a fogyásnak. Az oldhatatlan rost, amely a kétféle rostanyag egyike, nagyobb mennyiséget ad hozzá az ételeihez, hogy ennél többet fogyasszon, anélkül, hogy több kalóriát kellene bevennenie. A másik típus, az oldható rost, megduzzad, ha vízzel vagy gyomorfolyadékkal érintkezik. Ez a teljesség nagyobb érzéséhez vezet. Az oldódó rostok segítik a gyomorürítés késleltetését is, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig érzi magát az étkezés után. Az egynegyed csésze földi lenmag tartalmaz majdnem 8 gramm oldható és oldhatatlan szálak keverékét, ami a szál napi értékének 32 százaléka.

Az “Appetite” -ben 2012 áprilisában közzétett tanulmányban az alanyok egyik napról a másikra egy lánckrémt vagy egy lentablettát kaptak. A kontrollcsoport nem kapott kiegészítést. Két órával a táplálék felvétele után felkérték őket, hogy az étvágy érzeteit vizuális analóg skálákkal értékeljék. Aztán evettek egy ebédet, hogy a kutatók felmérhessék az energiafogyasztást. Mind a lenolaj, mind a tabletta a teljesség és a jóllakottság érzését bátorította, és a kontroll csoportnál “jelentős” csökkenést eredményezett az energiabevitelben. Így egy adag étkezés előtt vagy étellel történő fogyasztása segít csökkenteni a kalóriabevitelt és fogyni.

Használjon kávédarálót a lenmagmagok csiszolásához otthon, vagy vásárolja meg őket. Keverjük fel a lenmagot a reggeli zabpehelybe, adjunk hozzá sült árukhoz vagy keverjük össze őket egy zöld csíkozással. Tojás helyettesítheti a sütést, ha 1 evőkanál őrölt lenmagot kever, 3 evőkanál vizet minden tojást helyettesít. Próbálja meg a csirkemell vagy a tofu filét rántva lenmagolajjal és sütni az egészséges vacsorára.

Lenmagolaj alapjai

Rost és szavatosság

Mit mond a kutatás?

Beleértve a lenmagot a táplálékban