Tevékenységek a peer pressure visszavonulás a tizenévesek számára

A párás nyomás olyan tényező, amelyet minden gyermek, különösen a tizenévesek, közvetlenül a barátainktól és társaitól, valamint közvetetten, amikor másokat is látnak. Sok tizenéves küzd, hogy ellenálljon a negatív párhuzamos nyomásnak, és néha beadja, mert nem tudja, hogyan mondhatja meg anélkül, hogy esetleg elveszítené a barátait, vagy “szabadon maradna”. Olyan tinédzserek csoportja, akiket ismer vagy dolgozol, szervezzen egy peer pressure retreatet, amely olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek segítik a tizenéveseket megérteni és meghatározni a társaik nyomását és a legmegfelelőbb módon küzdeni.

Demonstrációs tevékenységek

Az egyik módja annak, hogy bemutassuk a szakértői nyomás témáját, olyan példákat hozunk létre, amelyekkel a tizenévesek könnyedén fellendülhetnek egymástól. Amikor a gyerekek először bejöttek, hagyják, hogy egymás után üljenek és csevegjenek. Küldj el egy tizenegyet a szobából, hogy menjen el, és kapjon valamit. Amikor elhagyja, mondja meg a csoport többi tagjának, hogy ez egy kísérlet, és kérje meg őket, hogy hajtják a kezüket a fejükre, és úgy viselkedjenek, mintha minden rendben lenne, amikor a tini visszatér a szobába. Ha megkérdezi, mit csinálnak, csak vállrándítson és folytassa a normális működést. Nézz és várom, hogy lássam, mit csinál. Ha ő csinálja, amit mindenki más tesz, akkor ezt használhatja kiindulási pontként a vitában, hogy a tinédzserek gyakran csak azt csinálják, amit mindenki más tesz, néha a logikát megkérdőjelezve.

Azonosító nyomás meghatározása

Az egymás nyomása pozitív lehet. Egy csoport tizenévesek, akik önkéntesek egy helyi menedéket minden héten befolyásolhatják mások, hogy ugyanazt csinálják, például. Hogy segítsen a gyerekeknek azonosítani a különbségeket, írjon le egy sor forgatókönyvet vagy példát a negatív és a pozitív pozitív nyomásról, és helyezze őket papírzacskókba. Ossza fel a tizenéveseket párokra, mindegyiket egy zsákot kap. A gyerekeknek gyorsan el kell választaniuk a negatív és a pozitív kortyomás-kártyákat. Az első csapat nyer. Bónuszpontokat kapnak, ha megoldást találhatnak arra, hogy leküzdjék a negatív egyenrangú forgatókönyveket. Egy másik tevékenységhez beállíthatsz egy becsapó vadászatot a peer pressure scenery kártyákkal, amelyek az egész épületben rejtve vannak. Minden forgatókönyv negatív vagy pozitív egyenértékű nyomás. Egy rossz válasz vezet egy kártyához, amely azt mondja nekik, hogy menjen vissza a kezdéshez. A helyes válasz a következő szcenárió kártyájukhoz vezet, amíg el nem érik a végét.

Szerepjátékok

A szerepjáték hatékony módja annak, hogy megmutassák a tizenéveseknek, hogyan kell ellenállni és elkerülni a peer pressure helyzeteket. Tegye a tinédzsereket csoportokba, és hozzárendeljen egy peer pressure szcenáriót, hogy cselekedjen. Válassza ki azokat a forgatókönyveket, amelyekről tudod, hogy relevánsak az olyan tizenévesek csoportjával kapcsolatban, amellyel dolgozol, függetlenül attól, hogy az ember egyenrangú nyomást gyakorol az alkoholtól a párton, vagy hogy a válaszokat olyan tesztek alapján adják meg, akik nem tanultak. Ösztönözzük a gyerekeket, hogy megvitassák, mit gondolnak minden egyes sípról, ami reális és mi lehet. Ha a gyerekek nem értenek egyet azzal, hogy hogyan határozták meg a peer pressure helyzetet, kérdezze meg tőlük, mit gondol jobb megoldásnak.

Kreatív tevékenységek

Vegyen részt egy versenyen, ahol a tizenéveseknek fel kell készülniük a legreatívabb módokon arra, hogy nemet mondjanak a szakértői nyomásnak. Lehet, hogy bármi más, mint a legszívóbb kifogás, amiért nem tudnak kialudni és menni egy buliba (azaz a kutyám nem tud aludni nélkülem, és követni fog engem, Mindenki a párton?). Ez lehet a leginkább szarkasztikus válasz vagy “nem” rap. Ösztönözzük őket, hogy lazítsanak, és legyenek olyan kreatívek, amennyire csak lehetséges. A gyerekek az első három helyen szavaznak. Csapatépítő tevékenységeken keresztül is ösztönözheti a pozitív párbeszédet, ahol a csapattársaknak ösztönözniük kell egymást. Készítsen egy kihívást jelentő akadályt, de minden csapatnak át kell haladnia az egyes szakaszokon, és nem hagyhat ki senkit sem, vagy olyan kihívásokkal teli túra, ahol a gyerekeknek valamilyen módon kapcsolatban kell maradniuk egymással és el kell érniük a csúcsot.