Egy duzzadt hüvely a c-szakasz után

Meglepő lehet, ha egy nő a vulva és a hüvely kellemetlenségét tapasztalja a császármetszés után. Mivel a császármetszés azt jelenti, hogy egy csecsemő elváltozáson esik át a hasban, egy nő feltételezheti, hogy a műtét megóvja a hüvelyi adagolással kapcsolatos bármilyen tünetektől. Bár a kellemetlen érzés vagy duzzanat egyes esetekben kóros lehet, nagyon gyakran logikus és jóindulatú magyarázat található.

hormonok

Függetlenül a beadás módjától, maga a terhesség is észrevehető változásokat okozhat a hüvely és a külső nemi szervek szöveteiben. A hormonszint változásai megnövekedett hüvelyváladékot és érzést okozhatnak a hüvelyben és a vulva formájában. Szülés után eltarthat egy kis idő ahhoz, hogy ezek a változások eloszolódjanak és az érzékeny hüvelyi szövetek visszatérjenek a terhesség előtti állapotába.

Nyomás

Fontos megjegyezni, hogy a terhesség önmagában nyomást gyakorol a medencei struktúrákra, beleértve a hüvelyet is. Még akkor is, ha egy asszony egy császármetszést tervez, a növekvő méh, a baba, a placenta, a magzatvíz és a megnövekedett vérmennyiség nyomása mind hozzájárulhat a vulva és a hüvely duzzanatához. A duzzanat mellett sok nő észreveszi a megnövekedett hüvelyváladékot és még a vulva és a hüvely szövetének sötétedését is. Ezek a változások normálisak, és egy kis időt vesz igénybe a kiszállítás után.

Munkaerő

Hacsak egy nő nem tervezett császármetszésen ment keresztül, fontos megjegyezni, hogy maga a munkafolyamat is okozhat valamilyen duzzanatot a hüvelyen. Ez akkor is igaz, ha a munkaerő nem tud jelentős előrelépést elérni. A méhösszehúzódások által a méhnyakon és a hüvelyen kifejtett nyomás igen erős. Ez, a megnövekedett véráramlással együtt, a kismedencei térségben gyakran hozzájárul a vulva és a hüvely körüli és körüli duzzadáshoz.

Toló

Az egyik legnehezebb dolog egy várandós nő számára, hogy teljes méhnyakkeltő dilatációt végezzen, mégsem hüvelyi adagolással. Ebben a helyzetben a nő megtapasztalja a súlyos ingerlékezést és a sebészi beavatkozást. A második szakasz a munka, közismert nevén a nyomó szakasz, okozhat duzzanat a hüvely és a külső nemi szervek. A méhösszehúzódások inherens nyomása mellett az erőteljes és ismétlődő lecsökkentés növeli az érzékeny hüvelyi szövet terhét.

Sikertelen kísérlet az asszisztált hüvelyi szállításban

Az orvos megkísérli a hüvelyi bejutást a csipesz vagy vákuum segítségével segítheti a hüvely és a vulva duzzanata. Amikor ez megtörténik, és egy császármetszés következik be, a nő ugyanazokat a kellemetlenségeket élvezi a gyógyulásban, mint amit hüvelyi adagolással éreznének. Ebben az esetben fontos a postoperatív önkiszolgáló utasításokat követni, valamint a rutin hüvelyi adagolás után. Ez különösen igaz a higiéniára. Természetesen a hüvely duzzanata ebben az esetben normális.

Összefoglalva, sok ártalmatlan magyarázat van arra, hogy miért érezhet egy hüvelyi duzzanatot egy császármetszés után. Természetesen a hüvelyi duzzanat a szállítás után látszólag nem kapcsolódik ezekhez a magyarázatokhoz, különösen ha fájdalom, láz vagy szokatlan vérzés társulhat, aggodalomra adhat okot, és haladéktalanul orvoshoz vagy ápolónőhöz kell vinni.

Figyelmeztető jelek