Forró édes plantains egészségesek?

A plantainák hasonlítanak a banánra, és ugyanazon család tagjai. Ezek a gyümölcsök keményítő és meglehetősen nyájasak, alacsony cukortartalommal. És mint a banán, egyre édesebbek lesznek, amikor megérik. A főzött, édes planneszek táplálékkifejtők, A és C vitaminokkal töltöttek, ásványi anyagokat, például káliumot és egészséges rostanyagot.

A főzött, édes plantainák számos alapvető vitamint tartalmaznak, de kettő kiemelkedik a többiek közül. A mártott, főtt plantainák 1 csészés adagja 21,8 milligramm C-vitamint tartalmaz, ami a javasolt 75 mg-os napi bevétel 29 százaléka a nők esetében, míg a férfiaknál a kimutatásban alkalmazott ritka betegség 24 százaléka. A C-vitamin fontos szerepet játszik számos testfolyamatban, beleértve a csontok, szövetek, bőr, erek és fogak kialakulását és fenntartását. A C-vitamin antioxidáns vitamin, amely segíthet lelassítani az öregedési folyamatot és megakadályozni a rákot és a szívbetegséget, jelentette be a MedlinePlus. Egy másik antioxidáns vitamin, melyet jelentős mennyiségben találtak a főtt, édes plantainákban, az A-vitamin, 1-es csésze kiszolgálással, amely 1,818 nemzetközi egységet tartalmaz, több mint 50% -a ajánlott 2,333 nemzetközi egységet a nőknek és a 3000 férfi számára javasolt nemzetközi egységet. Az A-vitamin növeli az immunrendszert, támogatja a szem egészségét, segíti a fizikai növekedést és fejlődést, valamint segít megelőzni a különböző rákos megbetegedéseket és bőrbetegségeket.

A kálium olyan alapvető ásványi anyag, amely számos létfontosságú szerepet játszik a szervezetében, az izomépítéstől a szív elektromos aktivitásának szabályozásához. A felnőtteknek naponta 4700 milligramm káliumot kell bevenni, és egy töltött palacsinta egyszeri adagja 930 milligrammot, vagyis a javasolt bevétel közel 20 százalékát. Ugyanaz a töltött palánta is tartalmaz 64 milligramm magnéziumot, vagyis a nők 310-320 mg ajánlott napi bevitelének közel 20 százaléka és az ajánlott napi 400-42 milligrammnál több mint 15 százalék a férfiak esetében. A magnézium segít az izom- és az idegműködésben, segít az erős csontok kialakításában és a szívverés fenntartásában, a Dietary Supplements Hivatala szerint.

A legtöbb amerikai nem eszik elég rostot, naponta csak 15 grammot vesz, ha az ajánlott bevétel közel 30, jelentette be a Harvard School of Public Health. Az 1-csésze töltött palacsinta étkezés közben 4,6 gramm rostot, vagyis az ajánlott napi bevitele körülbelül 15 százalékát adja. A megfelelő rostbevitel segíthet a vércukorszint és a koleszterin fenntartásában, valamint megelőzheti a betegségeket, például a szívbetegséget, a divertikuláris betegséget és bizonyos rákos megbetegedéseket.

Ahogy a gyümölcslé megér, édes ízű. Ugyanúgy használhatja a túlságosan érett banánt a sütéshez, a túlérett dísznövényeket főzni és pörkölni egy édes kezelésre. A plantainákat gyakran főzni és étkezni, mint reggeli ételeket trópusi régiókban, és tetszés szerint hozzáadhat fűszereket, például fahéjat, szegfűszegeket, vaníliát és akár mézet is. Forraljuk fel a gyilkosokat, először hámozzuk le őket, vízzel fedjük le és főzzük őket 20 percig.

Értékes vitaminok

Kálium- és magnéziumtartalom

Fiber előnyök

A Plantain hozzáadása a táplálékhoz