A labdarúgók felelőssége

Nem csak arról van szó, hogy a játékosok a hétvégi meccseken feszegetik a futballpályán. A játék maga gyönyörű, kihívást jelentő és szórakoztató, de felelősséget visel. Szükséged lesz a kondicionálódásra, a csapatpolitikák tiszteletben tartására és a szerepedről az utolsó részletekig, hogy a legerősebb szerepet játssz a csapatnál.

A pozíció megismerése

A futballistáknak tisztában kell lenniük azokkal a szerepekkel és feladatokkal, amelyekkel az edzői rendszerben szerepük van. Meg kell tanulnod a pozícióddal kapcsolatos készségeket, és meg kell értened, hogy pontosan mit kérsz tőled a csapat sikeréhez. Például felkérést kaphat, hogy egy opcionális futóparancs több, mint egy átadott hátvéd. Ezután a gyorsaságra, a gyors döntéshozatali képességekre és a labdakezelésre kell törekedni.

Tanulás játszik

Tudnia kell a playbookot, és mit kell tennie minden egyes lejátszási hívásnál. A játékosok hibákat okoznak és hiányzó játékot hozzárendelnek Ha nem tudják, mit kell tennie minden játékban. Tehát még akkor is, ha egy játékos rendelkezik a leghihetetlenebb atlétizmussal, képességeiket nem lehet optimálisan használni, ha nem tudnak függővé tenni minden egyes játék ismeretét. Például a támadó vonalhajónak tudnia kell, hogy blokkolja a felelősséget a különféle futási játékokban, hogy előkészítse a különböző védekező megjelenést. A közös blokkolási felelősség magában foglalja annak ellenőrzését, hogy egy védő a tiltó résen belül van közvetlenül előtted, azon a területen, amelyen a labda a vonalhajózó irányába mutat és követi. Az ellenőrző lista letétele lehetővé teszi a vonalhajózó számára, hogy ki kell blokkolni – ahelyett, hogy azt mondaná, hogy blokkolja a védekező eszközöket vagy végeit -, mert ez különböző lehet minden egyes alkalommal, amikor az adott játékot a védekező megjelenés függvényében hívják.

A következő irányelvek

Meg kell tartania a szervezet vagy iskola által meghatározott protokollokat és szabályokat. Nem tartják fenn a minimális fokozat-átlagot, a törvénybe ütköző vagy a drogokkal való visszaélés szabályainak megsértése például felfüggesztheti a játékokat, vagy teljesen kivonhatja a csapatot. Minden iskolának, intézménynek, szervezetnek és edzőnek szabályai vannak. Bruce Brown, a “Karaktertudomány a sporton keresztül: pozitív edzői örökség kifejlesztése” című cikkében megállapítja, hogy a legtöbb politika és szabályzat fő összetevője, hogy a játékosnak bizonyítania kell a fegyelmet, a tiszteletet és az integritást.

Fitness fenntartása

A futball magas szintű fizikai alkalmasságot követel a sikerhez. A gyorsabb, erősebb és agilisabb, mint az ellenfeled – és a csapattársai – lehetővé teszi a csapat sikerének nagyobb esélyeit. Ha egy játékos nem elégséges ahhoz, hogy a játékban maradjon, készségei lényegében haszontalanok. Sok edző képzést és kondicionálási programokat biztosít, amelyekre a játékosok felelősek az offseason alatt.