A rebound gyakorlat segít a limfedémiában?

A mini trambulinok több mint szórakoztatóak. A kényszerítő testmozgás szintén segíti a szervezet működését. A nyirokrendszer nem rendelkezik szivattyúval, és önmagában nem tud mozogni. Amikor ugrálsz felfelé és lefelé egy megdöbbentőn, vagy trambulinon keresztül, segítesz a folyadékot a szervezetedben.

Nyirokrendszer

A testét folyamatosan tisztítja a nyirokrendszer. A nyirok folyadék áramlik, amikor elmozdul, és szállít hulladékot, méreganyagokat és egyéb törmeléket távol a szövetektől. A nyirokcsomók további szűrőt biztosítanak a hulladék számára. Amikor ez a rendszer csúcs teljesítmény mellett működik, a szervezet immunrendszere erős. Ha akadály keletkezik, a kar vagy láb duzzanata eredményezhet. Ezt nevezik lymphedema.

újjáéledő

Csúsztatható vagy ugráló gyakorlatokat tehetsz az otthonod magánéletében egy mini-trambulinon keresztül, ami elérhető a sportüzletekben. A gyakorlatok pattogó, ugráló, futó, csavart és különböző mozgások kombinációiból állnak. Minden nap a testednek más energiaszintje van, mindennap a korlátok között gyakorolhat.

Előnyök

A Vitality Magazine beszámol arról, hogy az izom-összehúzódás, a gravitációs erő és a belső masszázs fokozhatja a nyirok áramlását. A rebounder pattogása összehúzza az izmokat, miközben irányítja a leszállást, és elindítja az ugrást. Ahogy ugrál, a gravitáció befolyásolja a sejtjeidet. Ön gravitálja a felfelé irányuló vagy gyorsulást, és gravitációval dolgozik lefelé vagy lassulva. A sejtek reagálnak ezekre a változásokra a toxinok felszabadításával, és a folyadék szabadon áramlik, ami csökkenti a duzzanatot. Ez a fel-le-le mozgás is biztosít a sejtek masszázsát, amely tovább segíti a sejtek erejét. A Well Being Journal szerint még a fény pattogása is erősíti az immunrendszert.

Javasolt gyakorlatok

Az “egészségügyi ugrálást” naponta egyszer vagy kétszer két-három percig végezzük. Az egészségügyi ugrál, álljon a trambulinon, és könnyedén mozgassa a sarkát felfelé és lefelé. A lábaid továbbra is érintkeznek az alaptal: A pattogás kihívásának növelése, ahogy haladsz, mozogsz a sarkaidról oldalról oldalra csavaró mozgásban.

szempontok

Ha a karjaid vagy a lábad lymphedema miatt duzzadt vagy gyulladt, a mini trambulinon pattogó torony felajánlja a duzzanat megkönnyebbülését. Ha van egyensúlyi problémája a gyulladásnak, az Amerikai Holisztikus Egészségügyi Szövetség azt javasolja, hogy egy bárra vagy széken tartsanak, amikor pattognak. Mindig kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen edzésprogramot megkezdenél.