Az osztrák jó neked?

Az osztrák régóta az amerikai diétához tartoznak – a maine-i tengeri ösztöndíj szerint több ezer éve fogyasztják őket Maine-ban, és van egy helyük a kiegyensúlyozott étkezési tervben. Több tápanyagot, különösen ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyeket a szervezetnek szüksége van a jó egészségre. Mindazonáltal az osztrigákat a leginkább fogyasztják takarékosan, mert néhány fő táplálkozási hátrányuk van. Kerülje el teljesen, ha tengeri eredetű allergiában szenved.

Az osztriga fogyasztása növeli a fehérjebevitelét anélkül, hogy jelentősen növelné a zsírfelhasználását. A nyers csendes oysters 6 uncia része 16 gramm fehérjét tartalmaz, amely hozzávetőlegesen 27 százalékkal járul hozzá a napi fehérjefogyasztáshoz képest, amelyet az átlagos 150 fontos ember ajánl. Az étrendhez elegendő fehérje megszerzése azért fontos, mert a szervezetnek szüksége van a szövetek javítására, az immunrendszer működésére és a hormonszintézisre. Az osztriga adagonként csak 4 gramm zsírt tartalmaz, kevesebb mint egy gramm telített zsírból.

Az osztrigák elengedhetetlen ásványi anyagokkal vannak ellátva. Az osztriga egy darab 6 uncia része 28 mg cinket, 9 milligramm vasat és 131 mikrogramm szelént tartalmaz – ez jelentősen meghaladja az Önnek szükséges mennyiséget az egészség megőrzése érdekében. Mindhárom ásványi anyag aktiválja az egészséges sejtek működéséhez fontos fehérjéket, és a cink az immunrendszer egészségének elősegítésével is küzd a betegség ellen. A rendkívül magas cinktartalmuk miatt azonban mérsékelten fogyasztják az osztrigákat, hogy elkerüljék a véletlen túladagolást.

Az osztriga fogyasztása az Ön egészségét azáltal növeli, hogy növeli a vitamin bevitelt. Az osztrigák jelentős mennyiségű C-vitamint biztosítanak – 13,6 milligramm, ami a férfiak ajánlott napi bevitelének 15% -a, a nők pedig 18% -a. Ez a vitamin aktiválja a koenzimeket, amelyeknek a szervezetnek szüksége van a norepinefrinhez – az idegfunkcióhoz nélkülözhetetlen kémiai anyag – és a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen. Az osztriga gazdag B-12-vitamin is támogatja az idegfunkciót, és megakadályozhatja a rák kialakulását. Az osztriga minden egyes adagja több mint tízszeresét teszi ki a napi B-12 követelményeinek.

A kagylóhéjú allergiák vagy a véletlenszerű cink túladagolásának kockázata mellett az osztrigák mérsékelten magas koleszterinszintjük miatt potenciális egészségügyi kockázatot jelentenek. A 6 uncia adag 85 milligramm koleszterint tartalmaz. Ez a napi koleszterin-határ 28 százaléka, vagyis a határérték 43 százaléka azoknak, akiknek már van szívbetegsége vagy magas koleszterinszintje. Az étrendből származó koleszterin mérsékelt hatást gyakorol a vér koleszterinszintjére, és az étrendi koleszterinre érzékeny emberek jelentős koleszterinszint-növekedést tapasztalhatnak a koleszterinben gazdag élelmiszerek fogyasztása után.

Magas fehérje

Csomagolt ásványokkal

Hasznos vitaminok

Potenciális egészségügyi aggodalmak