Jó dátumok a fogyáshoz?

Azok a személyek, akik többet fogyasztanak, gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszanak, mint azok, akik kevesebbet fogyasztanak ezekből a tápláló ételekből. A táplálkozástudományi kutatásban 2008 áprilisában közzétett tanulmány szerint azonban sokan nem nagyon jó gyümölcsöt választanak, ha Próbálják lefogyni. Miközben nagy a rost, ami segít a fogyás, akkor is viszonylag magas a kalória és az energia sűrűsége.

Ha több rostot is hozzáad a diétahoz, akkor 2009 decemberében az “American Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány szerint több súlyt veszíthet és csökkenti a derék méretét. A szálak segítenek abban, hogy hosszabb ideig érzed magad, És lelassítja a gyomor kiürülését. A nagyobb medjool időpontok mindegyike 1,6 gramm rostot tartalmaz, ami a napi érték 6 százaléka vagy a DV. Egyél fél csésze apróra vágott borjúhús dátumot, és majdnem 6 gramm rostot, vagy 24% -át fogyasztja.

Ha csökkentett kalóriatartalmú étrendet követel a fogyás megpróbálásához, nem fog sok dátumot beilleszteni az ételtervbe, anélkül, hogy átnézné az ajánlott kalóriákat a napra. A napi 500 kalóriát csökkenteni kell normális kalóriabevitelével, hogy hetente egy fontot veszítsen. A testsúlycsökkentés során a nők napi 1200 kalóriára csökkenthetik bevitelüket, míg a férfiak naponta csak 1800 kalóriát fogyaszthatnak. Egyetlen medjool időpontban 66 kalória van, és egy fél csésze apróra vágott datolya körülbelül 208 kalóriát tartalmaz.

Az alacsony energia sűrűségű ételek vagy a kalória grammonként segítenek Önnek abban, hogy fogyást töltsenek fel anélkül, hogy sok kalóriát biztosítana. A dátumok és az egyéb szárított gyümölcsök sokkal nagyobbak az energiasűrűségben, mint a friss gyümölcsök, ezért a Centers for Disease Control és Prevention azt ajánlja, hogy kevésbé válasszon szárított gyümölcsöt. A dátumok kb. 2,8 kalóriát tartalmaznak grammonként, ami azt jelenti, hogy közepes energiájú sűrűségű ételek. A legtöbb friss gyümölcsnek 1,5 kalória gramm vagy annál kevesebb, így alacsony vagy nagyon alacsony az energia sűrűsége.

Ha gyümölcsöt szeretne élvezni, a legfrissebb vagy fagyasztott lehetőségek lehetővé teszik, hogy több gyümölcsöt fogyasszanak kevesebb kalóriával, mint az azonos időpontban. Például egy közepes alma 95 kalóriát tartalmaz, egy csésze málna 64 kalóriát tartalmaz és egy csésze szőlőt 62 kalóriára.

Magas rostban

Magas a kalóriákban

Energia-sűrűségi szempontok

Jobb alternatívák