Kalóriák nachosban és sajtban

A Nachos kukorica tortilla zsetonból áll, sajtolva, majd sült, amíg a sajt meg nem olvad. Ez az egyszerű mexikói stílusú snack-étel csiklandozza ízlelőbimbóit a meleg, olvasztott sajt krémszínűségével és a ropogós csipke ropogásával. Tudod hozzáadni jalapeños, hogy kigöngyözze a spiciness. Ez az alapvető nacho snack viszonylag magas a kalóriákban, a zsírban és a nátriumban, de az összetevők gondos megválasztásával egészségesebb változatokat hozhat létre.

Kalória

A sajtos nachosban lévő összes kalória függ a sajt típusától és a felhasznált csip típusától is. A tipikus kukorica tortilla zsetonok körülbelül 146 kalóriát tartalmaznak 10 zsetonnal, vagy körülbelül 15 kalóriát tartalmaznak chipenként. A sült, ahelyett, sült chipek tartalmaznak mintegy 110 kalóriát 18 zseton, vagy 6 kalória chipenként. A mexikói stílusú cheddar és a Monterey jack-sajt körülbelül 110 kalóriát tartalmaz unciánként. Együtt, egy adag nachos tartalmazhat 220-256 kalóriát. Általában azonban egyetlen adag nachos tartalmaz több 10 zsetont, és több mint 1 oz. A sajt, ami összesen kalóriaszámot eredményez kb. 346-554 kalóriát adagonként.

Zsír

A zseton és a sajt jelentős mennyiségű zsírt tartalmaz. A kukorica tortilla zsetonok kb. 7 g zsírt tartalmaznak 10 zsetonnal, és csak 1 g chipenként. A sajt 9 g zsírt tartalmaz unciánként. Egyetlen adag nachos tartalmazhat 16 g zsírt. Általában azonban az emberek több mint 1 oz-ot töltenek be zsetonjukra. Sajtot eredményez, ami mintegy 19 g-tól 30 g zsírt tartalmaz. Alacsony zsírtartalmú változat sült zsetonnal és alacsony zsírtartalmú sajtral összesen 8 g zsírt tartalmazhat adagonként. Ez a verzió a zsír fele, és majdnem kétszer annyi zsetont tartalmaz, mint a normál nachos.

Nátrium

A Nachos magas nátriumot tartalmaz, kb. 816 mg adagonként, a nátrium bevitelének javasolt napi fele körülbelül fele. A magas nátriumszint növelheti a vérnyomását, növelheti a szívbetegség és a stroke kockázatát, és csökkentheti a teljes csontsűrűséget. A nachos gyakorlatilag nátriummentes változata sómentes zselé és alacsony nátrium sajt felhasználásával készülhet. Ebben az esetben a teljes nátriumtartalom adagonként kevesebb, mint 5 mg.

Kalcium

A sajt hozzájárul a nachos teljes kalciumtartalmához. Attól függően, hogy mennyi sajtot ad hozzá a zsetonjaihoz, a nachók teljes kalciumtartalma a napi ajánlott igény 20-30% -át teheti át. A kalcium nem csak a csontsűrűség fenntartását segíti elő, hanem elősegíti a megfelelő izom- és idegműködést, és segít a vére vérzésében. Az alacsony vér kalciumszintje miatt a szervezet kölcsönadja a kalciumot a csontjaiból, és ha nem, akkor a csontok gyengének és törékennyé válnak. Az alacsony zsírtartalmú, alacsony nátriumot tartalmazó tejtermékek, mint például az alacsony zsírtartalmú, alacsony nátriumú sajtokból készült nachók segítenek fenntartani a megfelelő vér kalciumszintjét.

Jalapeños

A nachoshoz hozzáadott Jalapeño paprika fűszeres aromáját növeli anélkül, hogy jelentős zsírt, kalóriát vagy nátriumot adna hozzá. Egy egész jalapeño bors 4 kalóriát, kevesebb mint 1/10 g zsírt tartalmaz, és nem tartalmaz nátriumot, és a napi C-vitamin bevitel 10 százalékát biztosítja. A Jalapeños csak 1 g szénhidrátot tartalmaz, és 30 mg káliumot tartalmaz. A chili-paprika forróságának mérsékelten forrósodik, a 10-esből öt, ami azt jelzi, hogy jelentős hőt adnak az ételeihez, de nem egy elfogadhatatlan szintre.