Katabolikus fogyás

A zsír elvesztése és a formásabb testformák kialakulása nem annyira egyszerű, mint a font. A diétázási módszereitől függően lecsökkenheti az olvasást a fürdőszobai skálán, ha zsíros vagy kövér izomtömeget, a katabolikus súlycsökkenést eredményez, ami hosszú távon csak a súlycsökkenési célokat fogja hátráltatni.

Azonosítás

Az anabolizmus, egy folyamat, amelyben a szervezet egyszerű molekulákat használ komplexumok létrehozására, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megteremtse és fenntartsa az izomsejteket és szöveteket. A katabolizmus ezzel szemben az a folyamat, amelyben a szervezet ezeket az összetett molekulákat kisebb részekre bontja.

Jelentőség

Bár a súlyos kalória-restrikció eredetileg gyors súlycsökkenést okozhat, hosszútávon nem hatékony, mivel valójában katabolikus súlycsökkenéshez vezethet, amelynek hatása végül gátolhatja a szervezet zsírégetési képességét. Az ideális megközelítés ezzel szemben az, hogy mérsékelten csökkenti a kalóriabevitelt és rendszeres testmozgást végez, amelynek kombinációja növeli a sovány izomtömeg mennyiségét és a zsírt.

Funkció

Az izom metaboiiailag aktív szövet, ami azt jelenti, hogy folyamatos energiát igényel. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Kutató Szolgálatának szakértői szerint, amikor megfosztja testtömegét, az önálló izomfehérjékhez fordul, és végső soron izomtöréshez vezet. Ennek eredményeképpen az izomtömeg csökkenése miatt kezdetben úgy gondolja, hogy elvesztette a zsírt.

szempontok

Ennek az izomtömegvesztésnek köszönhetően kevesebb kalóriát éget el, az anyagcserje lelassul, és a tested valójában elkezdi tárolni a zsírt. “Ahogy a katabolikus anyagcsere nő, akkor még keményebben és keményebben kell dolgoznod, csak azért, hogy maradj, csak azért, hogy ne fáradjon le” – mondja Stephen Cherniske a The Metabolic Plan-ban. Ha az izomtömeg és a testmozgás mind az alsó oldalán helyezkedik el, akkor a szervezet azt feltételezi, hogy kis energiára van szükség a mozgásszervi és kardiovaszkuláris rendszerek fenntartásához. Ha ez megtörténik, a gasztrointesztinális traktus és a máj automatikus reakciója az összes extra kalóriát kiküldi, amelyet zsírrá alakítanak át.

Megelőzés / Solution

Másrészről, mondja Cherniske, ha izomtömeget tart és fizikai aktivitást tart, a test válasza az, hogy a tartalék kalóriákat energiává alakítja. A katabolikus súlycsökkenés és a későbbi zsírgyarapodás megelőzésének módja tehát annak biztosítása, hogy ne csak elkerülje a kalóriabevitel túl gyorsan csökkentését, hanem azt is, hogy rendszeresen gyakoroljon, mindkettő előmozdítja az anabolizmus állapotát. Egészséges referenciaértékhez a Chemiske azt javasolja, hogy a stabil súlycsökkenés aránya 1-2 kg legyen. Hetente legalább heti három alkalommal ellenállóképességet végeznek. Ez pedig leszállítja az izmokat. Mivel az izom több energiát éget, még pihenés közben is, felesleges kalóriákat és zsírt éget el egész nap.