Kerékpáros és csukló fájdalom

A túlsúlyos sérülések gyakoriak a kerékpárosok körében, különösen a csuklós sérüléseknél, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagynak. Tény, hogy a kerékpározásból származó túlzott sérülések körülbelül egyharmada a kezeket vagy a csuklókat jelenti. Csak az Egyesült Államokban mintegy 80 millió ember vesz részt, és ezeknek az embereknek 31 százaléka jelentett kéz- és csuklós sérüléseket. A kerékpárosok két leggyakoribb csuklós sérülése a carpal tunnel szindróma és a kormánybőr.

A fogaskerék-bénulás, más néven ulnar neuropathia, nagyon gyakori a kerékpárosoknál. Ezt az ulnáris ideg összeszorítása okozza a kézben és a csuklóban. Ez annak köszönhető, hogy a közvetlen nyomás a fogantyú fogantyúján az idegre kerül. Az ulnáris ideg szabályozza a gyűrű érzését és a kis ujjakat, valamint a kézben lévő izomfunkció nagy részét. A tünetek közé tartozik a zsibbadás és a bizsergés a gyűrű és a kis ujjak, valamint a kéz gyengeség. Ez a feltétel több naptól több hónapig is eltarthat, a súlyosságtól függően. Általában pihenéssel, nyújtással és gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel kezelik.

A carpal tunnel-szindróma kevésbé gyakori, mint a kormányos bénulás a kerékpárosok számára. Ezt általában a kormányszerkezet tetejére fektetve és a középérzetre gyakorolt ​​nyomással okozzák. Az ideg az alkarból a kéz tenyerébe fut, és a hüvelykujj és az ujjak tenyér oldalán érzékel, a kis ujj kivételével. A carpal tunnel-szindróma zsibbadást és bizsergést okoz a hüvelykben, az indexben, a középső és a gyűrűs ujjakban, valamint a kézben lévő gyengeséget. Ez a körülmény általában pihentetően gyorsan megoldódik.

Mind a carpalis alagút szindróma, mind a kormány bénulás megelőzhető a kéz és a csukló alapos nyújtásával, minden egyes út előtt. Ezenkívül a csukló és az alkarok rendszeres nyújtása a súlytanítás révén segít a csuklócsukló és a környező izmok fejlesztésében a sérülések megelőzése érdekében. A kézpozíciók módosítása közben is segít. Vigye a súlyt a kezedbe a tenyér középpontjától a kezeid külsejébe, amilyen gyakran csak lehet, miközben kerékpároz, hogy csökkentse az idegek állandó nyomását. A könyökét kissé meghajlítsa, hogy elnyelje a sokkot, és ne engedje, hogy a csuklója lehessen a kormány alatt.

Állítsa be a kormányt, az ülést és a pedálokat, hogy a legjobban illeszkedjen a testéhez, és lehetővé teszi, hogy jobban álljon. Az álló ülésen a kezed és a csukló súlya és nyomása lecsökken. A párnázott kesztyűk viselése ugyancsak csökkentheti a testetek ütközéseit és kellemetlenségeit, amelyek a csuklócsuklókból az úton haladnak és fájdalmat okozhatnak.

Fogantyúgyulladás

Carpalis alagút szindróma

Megelőzés a stretching és a formában

Megelőzés a berendezésekkel