Lehet-e a D-vitamin hiánya ízületi fájdalmat okozni?

Az ízületi fájdalom, amelyet artritiszként vagy artralgiának is neveznek, az egész világon érinti az embereket, és számos különböző sérülés, betegség és fertőzés okozhatja őket. Az autoimmun betegségek, mint a reumás ízületi gyulladás, az influenzaszerű fertőzések fájdalmat okozhatnak az ízületekben, azonban olyan fájdalommentes fájdalmat tapasztalhat, amelyet gyakran nem befolyásolnak a rendszeres fájdalomcsillapító gyógyszerek, és sok új vizsgálat a D-vitamin hiányára utal tettes. A D-vitamin alacsony vérszintje ismert, hogy csont- és izomfájdalmat és gyengeséget okoz, beleértve az ízületeket is.

D-vitamin-hiány

A D-vitamin hiányát a szervezet alacsony D-vitamin-szintje okozza. A D-vitamin olyan zsíroldékony tápanyag, amely bizonyos ételekben megtalálható, mint például a dúsított tej és a lazac. A D-vitamint természetesen a teste készítheti, ha a bőrét a napból származó ultraibolya B-sugarak okozzák. A D-vitamint a vérben 25-szeres hidroxi-D-vitaminként mértük, és milliliterenként vagy ng / ml-ben nanogrammként fejezzük ki. A normál szintek 30 és 80 ng / ml között vannak. Ha a vérszintje 20 és 30 ng / ml között van, a D-vitamin elégtelen, és 20 ng / ml alattinál D-vitaminhiányosnak tekinthető.

Ízületi fájdalom

Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint az ízületi fájdalom egy vagy több ízületet érinthet egyszerre, és számos sérülést vagy körülményt okozhat. Az autoimmun betegségek, mint a reumás ízületi gyulladás, ízületi fájdalmat és merevséget okoznak, mivel a szervezet immunrendszere megtámadja a szinoviális folyadékot az ízületekben. Ez a betegség nem gyógyít és az ízületi fájdalom élethosszig tartó csata. A fájdalomcsillapítás, vagy a csontok végét kitöltő bursae gyulladása is okozhat ízületi fájdalmat. Az olyan fertőzések, mint az influenza vagy az influenza, fájdalmat okozhatnak az Ön ízületeinek.

D-vitamin-hiány és ízületi fájdalom

Míg a D-vitamin mindig kapcsolódott a csontok egészségéhez, sok új vizsgálat során a D-vitamint számos testrészre kapcsolták és számos betegség megelőzésére. A kutatás, mint a 2011-es “Maturitas” című tanulmány, a D-vitamin hiányát az ízületi fájdalomhoz kapcsolta. Ez a tanulmány a posztmenopauzás nőket vizsgálta, és megállapította, hogy a vérben a D-vitamin alacsony koncentrációja magasabb közös fájdalom-pontszámokhoz kapcsolódik. Egy újabb 2011-es tanulmány a “Clinical Rheumatology” -ben megjelent új, rheumatológiai klinikán lévő betegeket vizsgálva megállapította, hogy ezeknek a betegeknek a 70 százaléka, akik valamilyen ízületi fájdalmat szenvedtek, szintén hiányosak voltak a D-vitamin hiányában. A kutatók úgy vélik, hogy a D-vitamin hiánya kockázati tényező lehet számos reumatológiai állapotban.

szempontok

A D-vitamin hiánya széleskörű egészségügyi problémává vált, és sokan úgy vélik, hogy valamilyen módon kapcsolódik a fibromyalgia, a reumatoid arthritis és a sclerosis multiplex diagnosztizált betegek növekedéséhez. Egy 2009-es jelentés a “Belső Orvosok Levéltárában” azt mondta, hogy az amerikaiaknak akár 77 százaléka nem rendelkezik megfelelő mennyiségű D-vitaminnal. Ha úgy gondolja, hogy D-vitamin hiányos lehet, forduljon orvosához, és rendelkezzen D-vitamin szinttel tesztelt. Ha az eredmények azt mutatják, hogy hiányosak, az orvos kezdi meg a kezelési tervet a nagy dózisú D-vitamin kiegészítõkkel, miután a szintjei az optimális hatótávolságon belülre kerülnek, akkor fenntartja a fenntartó dózisú D-vitamint.