Nehézség a gyaloglás és a combfájdalom után

Izomfájdalmak gyakoriak a kiszáradás után. Fáradtság és fájdalom akkor fordul elő, amikor keményebben dolgozik, mint általában, vagy hosszabb ideig, mint amennyire megszokta. Ezek az érzések jelzik, hogy izmait használja az erő és az állóképesség eléréséhez. A nehéz járás és a súlyos combfájdalmak azonban nem jelentik a normális használat jelét, és súlyos sérülést okoz a lábak nagyobb izmainak.

Quadriceps fájdalom

A combok elülső részén a fájdalom a nagy négysebességű izmokat foglalja magában. Ezek támogatják és mozgatják a felső lábakat. A quadriceps lehetővé teszi, hogy kiterjeszti a térdét, és segít stabilizálni a csípőjét. Ennek az izomnak a sérülése a sérülés után fellépő zúzódás, vagy éles fájdalom észlelhető, amikor meghosszabbítja térdét. A sérülés lehet akár láb vagy mindkettő, és a gyaloglás, valamint az ülő pozícióból eredő, nagyon fájdalmas lehet.

Hamstring sérülés

A combnyúlványok három nagy izomcsoportból állnak, amelyek a fenék aljából a térd hátsó felénél helyezkednek el. Ezek az izmok lehetővé teszik a térd megtámasztását, a csípő kiterjesztését és a medence stabilizálását. Ezeknek az izmoknak a sérülése súlyosan befolyásolhatja a járását, mivel nagy fájdalmat érezhet, miközben megpróbálja rugalmasan térdelni, hogy felemelje a lábát, hogy lépést tegyen. A sérüléstől vagy a sérüléstől vagy a sérülésektől függően a megcsapódás figyelhető meg.

A combok izomzata

A combizmok tartalmaznak más kisebb izomokat, beleértve a sartoriust, a vastus medialisot, a gastrocnemiust és a sziuszot. Ezek az izmok lehetővé teszik, hogy a lábad az oldalsó részekhez, valamint a befelé haladjon. Bármi más, mint az enyhe fájdalom és fáradtság, azt jelzi, hogy súlyos sérülést okozhat ezek az izmok. A gyaloglás nehézsége a sérülés jele.

Súlyos vagy helyrehozható

Míg a gyaloglás és a combfájás nehézségei a normál fáradtság és kényelmetlenség mellett súlyos sérülést okoznak az izomnak, bizonyos esetekben otthoni kezelést is igényel. Az érintett területen a jég a sérülés utáni első három napban van feltüntetve, valamint a tevékenység aktiválásának felfüggesztése, amikor bekövetkezett. A hőkezelés ebben az időben megkezdődhet a passzív mozgásmozgás folytatásának elősegítése érdekében. Ha nem tud járni vagy súlyt tartani ezen a lábon, vagy ha az izomban nagy dudorodást észlel, a kötés funkciójának elvesztésével, azonnal kérjen orvosi segítséget.