Nem az atkins diéta

Az alacsony szénhidráttartalmú diéták, mint például az Atkins, ellentmondásosak, mivel az egész diétás táplálék teljes elszíneződését elzárják. Azonban a fogyás miatt az Atkins segíthet a siker megtalálásában. Egy 2003-ban megjelent “New England Journal of Medicine” tanulmány megállapította, hogy a súlyosan elhízott résztvevők nagyobb súlyt vesztettek a szénhidrát-korlátozott étrendben, mint a kalória- és a zsíros étrendben. Csak az iránymutatásokat kell követnie.

Tanulja meg az Atkins alapjait, mielőtt elkötelezi magát – ez nem egy étkezési terv, amely mindenki számára könnyű követni. Eric C. Westman, a Duke Egyetem Egészségügyi Rendszer gyógyszerész professzora elmondta a The New York Times számára, hogy az Atkins egészséges egészséges táplálékot támogat, ami nem növeli jelentősen a vércukorszintjét. Az étrend négy fázisból áll, kezdve az indukciós fázissal, ami a szénhidrátot naponta 20 net grammra korlátozza. Ennek eredményeként több fehérjét és zsírt eszel. Ahogy az idő telik el, átmegy a fázisokon, hozzáadva további szénhidrátokat a diétaidhoz, amíg nem pihenteti vagy visszafordítja a fogyást.

Míg az Atkins-diéta mellett három ételt és két snacket eszel naponta. Soha ne menjen több mint három-négy ébren órával evés nélkül. Az első fázisban a napi 20 gramm nettó szénhidrátre korlátozódhat, 12-15 gramm a nem szárított zöldségekből. Naponta több vizet is inni – az Atkins napi nyolc 8 uncia pohárat ajánl, de naponta két pohár kávét vagy teát is inni, és marhahúst, csirkét vagy zöldségleveset is. A következő fázisokban legfeljebb 12-15 gramm szénhidrátot kell fogyasztani a zöldségekből, és 5 gramm lépésben adagolja vissza a szénhidrátot, így meghatározhatja, hogyan hatnak a szervezetetekre.

Az Atkins nagyon különbözik a többi diétától – nem korlátozza a zsírmennyiséget. Az Atkins honlapja szerint a zsírok fogyasztása létfontosságú a fogyás fogyáshoz. Ezenkívül ne hagyja el az elfogadható élelmiszerek listáját minden fázisban, különösen az 1. fázisban, amikor kick-starting weight loss. Ahogy haladsz a fázisokon, ne légy túl vágyakozva, hogy egyszerre egy csomó új ételt adjon hozzá. Ehelyett hozzáadja az adott fázisban engedélyezett élelmiszercsoportokat egyenként. Ezt minden héten, minden második héten megteheti, vagy még többet várhat a visszaállítás előtt.

Miután elérte a 3-as és 4-es fázisokat, a karbantartási és élettartam-karbantartási módokra vált. A hangsúly a súlycsökkenésből a fogyás fenntartásához és az étkezési szokások állandó életstílusához vezet. A 3. fázisban határozza meg a napi nettó szénhidrogének számát, miközben fenntartja a súlyát. A végső fázisban ragaszkodjon ehhez a számhoz és ellenálljon a “szénhidrálásnak”, ami azt jelenti, hogy túl sok szénhidrátot ad hozzá lassan, és meghaladja a személyes küszöböt. Ne fogyasszon 4-6 uncia főtt fehérjét minden étkezéskor, és 12-15 gramm nettó szénhidrátot a zöldségektől, de ne egyél többet, mint két adag gyümölcsöt naponta. Ne hagyja, hogy több mint 5 fontot nyerjen a célsúlyodból anélkül, hogy visszalépne egy korábbi fázisba, hogy elhalkítsa ezt a súlyt.

Az Atkins első lépései

A táplálkozás tana

A táplálkozás tételei

Tegye meg és ne gondoskodjon a karbantartásról