Tudom venni a flexerilt miközben oxikodont veszek?

Az oxikodon és a Flexeril két vényköteles gyógyszer, melyeket esetenként együtt kell előírni. Bár az oxikodon fájdalomcsillapító fájdalomcsillapító, a Flexeril izomlazító hatású. Azokban az esetekben, amikor a betegek fizikai traumát szenvedtek, vagy komorbid állapotuk van a fájdalomnak és az izomgörcsöknek, gyógykezelési rendszere magában foglalhatja mindkét gyógyszert. Mindkét hatóanyag azonban nyugtató hatást fejthet ki, ezért a betegeket szorosan figyelni kell a káros mellékhatások miatt.

Opioid agonistaként az oxikodon a központi idegrendszeren belüli opiát-receptorok aktiválásával működik. Ennek eredményeképpen a fájdalomimpulzusok blokkolódnak, és a beteg fájdalomcsillapít. Az oxikodon csak receptre kapható és szabályozott anyagként erősen szabályozható az Amerikai Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Ügynöksége alatt. Az oxikodon mellékhatásokat okozhat, beleértve a székrekedést, hányingert, szedációt, álmosságot és légzési depressziót.

A Flexeril márkanév alatt forgalomba hozott ciklobenzaprin az Egyesült Államokban áll rendelke zésre, mint általános gyógyszer. A ciklobenzaprin a központi idegrendszerben hat a csont vázizomzatának lazítására. Az oxikodonnal szemben a ciklobenzaprin nem fájdalomcsillapító. A ciklobenzaprin gátolja az olyan motorjeleket, amelyek izomgörcsöket és akaratlan izomösszehúzódásokat okozhatnak. A ciklobenzaprin hatása nyugtalanságot, álmosságot és szédülést is okozhat.

A polytrauma típusú sérülések mindkét típusú gyógyszer alkalmazását igényelhetik. Gyakran előfordul, hogy a vázizom fizikai trauma, a gerincvelő és az agy megzavarhatja az idegimpulzusok normális működését, ami izomgörcsöket eredményez. A legtöbb esetben fájdalomkomponens társul a fizikai traumával. Bizonyos esetekben a betegek mindkét típusú gyógyszert szedhetik egymástól függetlenül.

Habár egyes klinikai esetek mindkét gyógyszer alkalmazását diktálják, a szedatív és a légzőszervi mellékhatások mindkét gyógyszer alkalmazásakor összetéveszthetők. Mindkét gyógyszer egyidejű alkalmazását csak orvos gondos útmutatása mellett szabad elvégezni. Ezenkívül a betegeknek kerülniük kell az olyan alkohollal és mentális gátlással járó egyéb anyagokat, mint az alkohol. Más gyógyszeres betegek is használhatnak szedatív hatásokat, amelyek összetettek, amikor együtt. Az oxikodon vagy a ciklobenzaprin alkalmazását illetően aggodalomra okot adó betegeknek konzultálniuk kell orvosukkal.

Az oxikodon

Flexeril

Comorbid sérülések

szempontok