Vegye be a kreatin és a fehérje porokat együtt dolgozott ki?

Számos spekuláció körülveszi a kreatin és a fehérje por alkalmazását edzés előtt és után. Mit kell tennie, és mikor kritikus a maximális eredmény eléréséhez az edzésedből. Annak tudatában, hogy a tested hogyan reagál ezekre a kiegészítőkre, segít megítélni, hogy együtt kell-e venni vagy külön-külön, és azt, hogy az edzés előtt, az edzés után vagy mindkettővel kell-e elvinni. A kreatinnal való kiegészítés előtt forduljon orvosához.

A fehérjepor kiegészítésének előnyei

A fehérjetartalmú porkészítmények biztosítják az alapvető aminosavakat, amelyeket szervezetének szüksége van az izomfehérje építéséhez. Míg a fehérjét húsokban, tojásban, tejben, babban és sok más forrásban biztosítják, át kell mennie egy időigényes emésztési folyamaton, mielőtt testükhöz az izomfehérje építésére lenne képes. Ezért fontos, hogy az edzés előtt és után egészítsd ki a fehérjetartalmú rázással, amely azonnali vagy szinte azonnali forrást biztosít a szükséges aminosavak számára az emberi fehérje előállításához.

A edzés eredményeinek növelése a kreatin kiegészítéssel

A tej, a kazeinnel és az aminosavakkal együtt, tartalmaz kreatint. A kreatint a testépítők már régóta használják az edzések eredményeinek maximalizálására. A kreatin-kiegészítés használata az edzés előtt extra energiát biztosít az izmok működéséhez, és megakadályozza a korai fáradtságot. Azonban az edzés után alkalmazott kreatin biztosítja a szervezet által az izomnövekedéshez szükséges energiát. Dwayne Jackson, Ph.D. és Jim Stoppani, Ph.D. Az izom és a fitnesz: “Egy újabb adag kreatin utáni edzés okos, mert ez az, amikor a kreatin felvétel a maximális, ezáltal biztosítva, hogy az izmok szintje maxed out. Ezenkívül vadonatúj kutatások szerint a kreatin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ez segíthet az erős károsodás által okozott izomkárosodás csökkentésében és a fellendülés javításában. ”

A legjobb alkalom a kreatin kiegészítésre

A maximális izomnövekedés érdekében a legjobb időt a kreatin adagolására azonnal az edzés után kell elvégezni a Weighttraining.com szerint. A kreatin felvétel a legmagasabb szinten van, közvetlenül edzés után, így ez ideális alkalom a kreatin-kiegészítésre. Jackson és Stoppani azt is állítják, hogy “vadonatúj kutatások azt sugallják, hogy a kreatin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ez segíthet az erős károsodás által okozott izomkárosodás csökkentésében és a fellendülés javításában. ”

A legjobb idő a fehérjepor kiegészítésére

A fehérjepor kiegészítésének legjobb ideje azonnal az edzés után. Az “Alkalmazott élettan, táplálkozás és metabolizmus” 2008. februári számában végzett áttekintés szerint az időzítés előnye valószínűleg összefügg a fokozott véráramlással, amely növeli a kreatin és az aminosavak vázizomzatba történő szállítását. Ha nem veszi át a kreatint és a fehérjetartalmakat, akkor időzítési problémával fog járni, mivel a kreatin és a fehérje por már az edzés után is szüksége van.