Viselhet vagy viselhet kalapot a kerékpáros sisakjával?

Több mint 50 000 kerékpáros sérült a gépjármű-összeomlásban 2009-ben, mondja a 2010-es jelentés a közlekedésbiztonsági tényekről a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Közigazgatásról. Míg a kerékpáros sisakok nem akadályozzák meg a bukásokat, elnyelhetik az ütközés hatását, amely egyébként közvetlenül érintette volna a koponyáját. A kerékpáros bukósisak elveszíti hatékonyságának egy részét, azonban ha alatta egy kalapot vagy védősapkát visel.

Nem biztos ötlet, hogy a kerékpáros bukósisak alatt egy baseball sapkát, védősapkát vagy bármi másat visel. A Kerékpáros bukósisak biztonsági Intézete, egy kerékpáros sisak biztonsági információs nonprofit szervezet, figyelmeztet arra, hogy a kalapok és a kilincsek veszélyeztetik a sisak illeszkedését és biztonságát. A sisakokat úgy kell kialakítani, hogy tökéletesen illeszkedjenek a koponyájához a fejed és a sisak belső hevedere között. A kupak és a vécé izzadsága, számlája és vastagsága növeli a sisakot a fejedben, mint amire gondol, és megfelelő védelem nélkül hagyhatja el a fejrészeit. További károkozási kockázatot jelentenek a kupak tetején lévő keményfém rögzítéssel és a kemény rögzítőkkel szemben. Ugyanezek a figyelmeztetések érvényesek a gyöngyös zsinórra, fejsálra vagy más feszes frizurákra és kiegészítőkre.

Ha a baseball sapka célja, hogy megvédje a fejbőrt a naptól, van még néhány lehetőség, amelyek biztonságosabbak a kerékpáros bukósisak alatt. A kopasz bicikli lovasok választhatnak sportformát, izzadsággátló fényvédőt közvetlenül a meztelen skalpra, bár még a víz és az izzadság ellen védő napvédőket két óránként újra kell alkalmazni. Ha szeretné a fejbőr védelmet könnyű vagy vékony hajon keresztül, menjen olyan gél-fényvédőre, amely jól működik a kellemesebb területeken. Bár a kerékpáros sisak lefedi a fejét, a napsugarak káros hatása még mindig átszűrődik a sisak szellőzőin és még felhős időben is.

Ha a szemüveg célja, hogy pajzsolja a szemét és arcát a naptól, fontolja meg a biztonságosabb lehetőségeket. Néhány kerékpáros bukósisak beépített védofelszereléssel rendelkeznek, amelyek gyakran kivehetőek be és ki. A beépített szempillák külön megvásárolhatók, vagy akár a kerékpáros sisak arcvédő pajzsok is más lehetőségek, bár néhány saját kockázatot jelentenek. A kerékpáros bukósisak biztonsági intézete szerint a visorral kapcsolatos sérülések kevés és messze vannak, de még mindig magukban foglalják a védőlap kemény műanyag törését, a széleket, amelyek a vitorlázót vágják, vagy a védőlapot ütés közben valamiért dobják ki, nem pedig elengedve, ahogyan azt tervezik. A napszemüveg segít a napvédelemben.

Egy megfelelően felszerelt kerékpáros sisak a fején ül, és elég ahhoz, hogy biztonságban maradjon a helyén anélkül, hogy kellemetlen lenne. Állítható belső kábelköteg és különböző sisakméretek segítenek a megfelelő illeszkedés finomhangolásában. A kerékpáros bukósisak gyermekek és felnőtt méretűek, és néha további kicsi, közepes és nagy lehetőségekkel rendelkeznek. Ha egy nagyobb sisakot választanak, hogy csak egy baseball sapkát vagy egy védőborítékot illesztsen, akkor nem lehet trükkös megoldani a sisak alatt levő sapkát vagy védősapkát viselni. Bármilyen méretű sisak még mindig túl magasan fekszik a fején, a kupak vagy a védőburkolat további nagy részét, és egy túl nagy sisak túl laza és tágas ahhoz, hogy megfelelően védje a koponyát.

Egyenes válasz

Hat alternatíva

Visor Alternative

Helmet Fit