Lehet ivott lejáró lé, hogy a gyerekek betegek?

A Juice az egyik legfontosabb 25 kalóriaforrás a legtöbb gyerek étrendben, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Függetlenül attól, hogy a gyümölcslé, melyet a gyermeke szeret inni, fontos, hogy figyeljen a “felhasználás” dátumra a tartályon. A lejárt gyümölcslevek meggyógyíthatják a gyermekeiket, attól függően, hogy tényleg elkényeztetett-e. Valószínű azonban, hogy nem lehet olyan zamatos, mint a frissítő lé.

Lejárási időpontok

Az élelmiszerekről szóló adatok csak az anyatej-összetételre és a bébiételekre vonatkoznak, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Élelmiszerbiztonsági és Ellenőrzési Szolgálata szerint. Azok a gyártók, akik más élelmiszerekről “adják el” és “felhasználják” dátumokat, jelzik, hogy az élelmiszer a legjobb minőségben van-e. A “Sell by” dátumokat használja a bolt, hogy segítsen nekik meghatározni, mikor kell elhagynia egy élelmiszer-tálcát a polcról. Nem szabad élelmiszert vásárolnia az “eladni” dátummal. A “felhasználási dátum” az utolsó ajánlott időpont, amikor az élelmiszerek a legjobb minőségben vannak.

Ivóvíz lejárt juice

Az Élelmiszerbiztonsági és Ellenőrzési Szolgálat szerint az élelmiszerek a lejárati dátumuk után biztonságosan fogyaszthatók, amennyiben megfelelő hőmérsékleten tartják őket. Az élelmiszercsomagok időpontjai jelzik az élelmiszerek minőségét, nem pedig a biztonságot. A lejárt juice ivása nem teszi a gyerekek betegségét, de a gyerekek nem tetszenek neki, hogy milyen ízlik.

Elrontott lé

A fel nem nyitott lé 12 hónapos eltarthatósági idővel rendelkezik. De a gyümölcslé eldobhatja egyszer, akár hűtött, akár nem. Az elkényeztetett gyümölcslé szagtalan és íze van, és az ivás miatt a gyermekeinek gyomorfoka és hasmenése van. Az elkényeztetett lé miatt a helytelenül pasztőrözött gyümölcslevek a gyermekeidet is megbetegíthetik. A pasztőrözés olyan fűtési folyamat, amely megöli a baktériumokat. Ha a gyümölcslé nem pasztőrözött vagy helytelenül pasztőrözött, akkor a baktériumok növekedhetnek és súlyos élelmiszer-eredetű betegségeket, például E. coli és cryptosporidium fertőzéseket okozhatnak.

Élelmiszerbiztonság

A gyermekek biztonságos megőrzése érdekében fontos az élelmiszerbiztonsági irányelvek betartása. Ha egy lé lejárt vagy közel van a lejárathoz, ne vásárolja meg. Miután a juice kinyílik, tartsa hűtött állapotban. A nyitott gyümölcslé, amelyet meleg hőmérsékleten hagynak ki, erjedni kezd, és gyermekeit betegedik meg. A hűtött gyümölcslevet hét-tíz napon belül el kell fogyasztani. A gyümölcslé nem pazarolhatja a hűtőszekrényben, de nyitott gyümölcslé minősége idővel csökken. Ha a nyitott gyümölcslé túl hosszú ideig tart a hűtőszekrényben, akkor a baktériumok növekedni fognak, a gyümölcslé cukortartalmát és az erjedést okozzák.