Vita témák a tizenévesek számára

Részvétel egy aktuális eseményről vagy ellentmondásos kérdésről folytatott vitákban többet tud tenni, mint a tizenévesek ösztönzése arra, hogy nyilvánosan beszéljenek. A vita a diákok számára is segítheti a jobb kutatást, a kritikai gondolkodást, az érvelést és az írástudást, a Homeschool World szerint. Csábítsa a tizenéveseket, hogy megvitassanak egy témát, amely befolyásolhatja érdekeiket, jövőjét vagy mindennapi életét.

Tini erőszak

Mivel a tizenévesek szembesülnek az iskolai zaklatással, a banda erőszakával vagy iskolai lövöldözéssel, a tini erőszak okaira vagy hatásaira összpontosítanak. Például a ProCon.com megjegyzi, hogy 2008-ban az Egyesült Államokban leggyakrabban eladott videojátékok fele – gyakran a 12-17 éves korosztály játszotta – erőszakot jelentett. A viták megvizsgálhatják, hogy a videojátékokban, a filmekben és a televíziós műsorokban megjelenő erőszak érzékennyé teszi-e a tizenéveseket és ösztönözni fogja-e az erőszakos cselekményeket, vagy egyszerűen csak lehetőséget biztosít a tizenévesek számára, hogy ártalmatlanul agresszív érzéseket keltsenek anélkül, hogy senkit sértenének.

Művészetoktatás

Az iskolákat érintő költségvetéscsökkentések gyakran a művészeti és zenei programok megszüntetését eredményezik. A diákok élvezhetik a művészeti programok értékének megvitatását az igényelt pénzmennyiséggel szemben. Például, bár egyesek azzal érvelhetnek, hogy a művészetek nem olyan létfontosságúak, mint a matematika és az irodalom, más források, például egy 2012-es cikk a KCET honlapján: “Az iskolák képesek legyenek a művészeti oktatásra szoros költségvetésen”. A művészeti oktatás és a magasabb pontszámok közötti korreláció, a jobb részvétel és a fejlett kritikai gondolkodási képességek közötti összefüggés.

Iskolai egyenruhák

Hogy vajon a tizenévesek kötelesek-e az iskolai egyenruhákat az osztályra viselni, vagy választási szabadságot kapnak a ruházat esetében, kérje őket, hogy vitassák meg az iskola egységes követelményének érdemeit. Az egységes érv “pro” oldalát támogató viták megvitatták, hogy az egyenruhák csökkentsék az ellenkező neműek izgalmát, vagy provokatív ruhát hordoznak, vagy csökkentik a diákok stresszét, mivel a tizenévesek nem fogják érezni a nyomást a legmodernebb ruhák viselésére. A vita “con” oldalán olyan pénzügyi terhet lehetne kezelni, hogy az egyenruha szegény családokat okozhat, vagy hogy az egyenruha nem teszi lehetővé a diákok számára, hogy kifejezzék az egyéniségüket.

Campus Security

A növekvő iskolai erőszakra válaszul egyes körzetek további biztonsági óvintézkedéseket tesznek szükségessé, például fémdetektorok felszerelése és hátizsákok és szekrények keresése. A tizenévesek szeretnék megvitatni a megnövekedett biztonság értékét, szemben az iskolai környezetre, a költségvetésre és a diákok magánélethez való jogával. Például, bár a taktika, például a fémdetektorok biztonságot nyújtanak, jelentős finanszírozást és karbantartást igényelnek, és még mindig nem biztosítják a hallgatók 100 százalékos biztonságát a National School Safety and Security Services szerint.

szempontok

Mivel sok viták érintik a vitatott kérdéseket, ellenőrizze az iskolaigazgatókat, a tanárokat vagy a viták koordinátorát, hogy a téma ne sértse az iskolai vagy a körzeti szabályokat. Emellett a provokatív kérdésekkel kapcsolatos viták gyakran intenzívek, így a Homeschool World megjegyzi, hogy a vitázóknak meg kell tanulniuk a megfelelő viselkedést és viselkedést használni annak biztosítása érdekében, hogy mindkét fél tiszteletben tartsa egymást.