Lehet az újszülött hideg?

Az újszülöttek vírusos fertőzésekkel küzdenek, beleértve a közönséges hideget. Valójában a csecsemők általában hajlamosabbak megfázni a hideget, mint a gyermekek vagy felnőttek, mivel immunrendszereik nem olyan fejlettek. Ha a csecsemőben bármilyen hideg tünetet észlel, forduljon gyermekorvosához. Bár lehet, hogy nincs okunk aggodalomra, a fiatalabb csecsemők hajlamosabbak a csípőre vagy tüdőgyulladásra.

Hogyan lehet azonosítani a hideget

Lehetséges, hogy az újszülött összehúzta a közönséges hideget, ha éles vagy sárga-zöld ürülést észlel. Gyakran előfordul, hogy a nyálka világos, majd idővel sötétebb lesz. A láz több mint 100 fok Fahrenheit is jelezheti a közös hideg, valamint a tünetek, mint a tüsszögés és a köhögés. Ha a baba ingerlékenynek tűnik, nincs étvágya vagy alszik, akkor mindezen tendenciák megerősíthetik a közönséges hideget.

Amikor felhívni a Doktor

Ha úgy gondolja, hogy az újszülött hideg volt, akkor a legjobb, ha téved a figyelmeztetés oldalán, és inkább hívja orvosát korábban, mint később. A 3 hónapos kor alatti csecsemőknél hívja fel az orvost, ha a pelenka nedvesítése leáll, vagy lelassul, ha szem körüli szem vörösség vagy sárga szemkárosodás észlel, ha a köhögés több napig fennáll, ha a zöld orrürülés több mint egy hétig tart, vagy ha a A baba hőmérséklete meghaladja a 102 F-ot, a MayoClinic.com utasítja. Ha az étvágyat vagy hangulatot, a fülzavarást vagy a bőrszín megváltozását jelző jelentős változást észlel, azonnal hívjon orvost.

Megelőző intézkedések

Annak érdekében, hogy a baba egészséges legyen, ne kerüljön ki olyan betegek számára, akik betegek, különösen azok, akik az első néhány napban megfázott állapotban vannak, amikor a fertőzés valószínűleg előfordul. Tartsa távol a tömegközlekedést vagy a forgalmas nyilvános területeket, amikor csak lehetséges. A baba vízzel és gyengéd tisztítószerrel fürödni és rendszeresen mosson kezet a kórokozók elterjedésének megakadályozására. Rendszeresen tisztítsa meg a baba játékokat, cumikat és bármi mást, amellyel a baba kapcsolatba kerül.

Kezelés

Gyermeke azonnali kapcsolatfelvétele a legjobb módja annak, hogy hatékonyan kezelje a csecsemő hidegét. Az orvosi kezelés magában foglalhatja a vényköteles hideg gyógyszeres kezelés ajánlását. Mivel a 3 hónaposnál fiatalabb csecsemők általában nem szednek közös gyógyszereket, például az acetaminofetot tartalmazó gyógyszereket, orvosa valószínűleg egy csecsemőre tervezett különleges receptet javasol. Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatala figyelmezteti a szülőket arra, hogy a 2 év alatti gyermekek számára nem alkalmazzák a túlzott fogyasztású hideg gyógyszereket. A gyógyszerek mellett könnyedén enyhítheti a tüneteket otthon, ha gondoskodik róla, hogy a baba bőséges folyadékot és gumi fecskendőt használjon, hogy a baba orrjáratait átszívja. Tájékoztassa orvosát a helyes technikáról. A csecsemő óvodában a levegő nedvesítésére párásítót is fel lehet szabadítani. Ha ennél koszosabb környezetet hoz létre, gyakrabban cserélje le az ágyneműt, hogy elkerülje a penész növekedését.