Olyan élelmiszerek, amelyeket étkezés után cukorvá alakítanak át

A vércukorszint kezelése bonyolult lehet, különösen akkor, ha prediabetes, inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség van. Megértése arról, hogy az Ön által fogyasztott ételek mennyire befolyásolják a vércukorszintet, kulcsfontosságú a megfelelő választáshoz. A szénhidrátokat tartalmazó élelmiszerek az emésztési folyamat során cukrokká alakulnak, és a vércukorszint növekedése az étkezés után röviddel.

Keményítőnövény

A keményítőtartalmú zöldségek, mint például a burgonya, az édesburgonya, a kukorica és a zöldborsó, növelhetik a vércukorszintjüket. A keményítőben megtalálható keményítő gyorsan emészthető, és a gyomor-bélrendszerben megtalálható enzimek cukrokká alakulnak át. A keményítők emésztéséből nyert cukrok gyorsan bejuthatnak a véráramba, és emelhetik vércukorszintjét. Például 1 csésze burgonyapürével körülbelül 35 gramm szénhidrát van, ami megfelel a közel 9 tsp. Cukor.

Gabonafélék

A gabonák keményítőben gazdagok és néhány szemcse is tartalmaz hozzáadott cukrot. Mindenféle kenyér, például bagel, szeletelt kenyér, tekercs és angol muffin, valamint rizs, tészta, tészta, keksz és sült termékek mind átalakulnak cukorra az evés után, és hozzájárulhatnak a vércukorszint növeléséhez a percekben És az étkezést követően. A szelet teljes búza kenyér tartalmaz közel 4 ts. , Míg a nagy bagel tartalmaz több mint 17 ts. Cukor.

Cukrok és édesítőszerek

Az ételekben és italokban található cukrot könnyen átalakíthatja a vércukorba felszívódó kisebb cukormellákká, növelve a vércukorszintjét. Minél több cukrot eszel, annál nagyobb a vércukorszinted. A dzsemek, a szirupok, az asztali cukor, a fruktózos kukoricaszirup és a barna cukor egyszerűen cukorvá alakulnak a szervezetben, éppúgy, mint az édesítőszerek, amelyek természetesnek tekinthetők, mint a méz, a juharszirup és az agava nektár.

Gyümölcsök

Ha gyümölcsöt eszel, az általuk tartalmazott szénhidrátok gyorsan átalakíthatók cukortartalmakká a szervezetben. Még ha a gyümölcsök természetes cukrot is tartalmaznak, jelentősen befolyásolhatják vércukorszintjüket. A friss gyümölcsök, konzerv gyümölcsök, fagyasztott gyümölcsök, szárított gyümölcsök és gyümölcslevek mind hozzájárulnak a vércukorszint növeléséhez. A közepes alma egyenértékű 4 ts. A cukor, míg a 16-oz. Egy pohár cukrozatlan narancslé több mint 13 ts. A narancs által szolgáltatott természetes cukor.

Tej, joghurt és néhány friss sajt tartalmaz kis mennyiségű szénhidrátot, amely cukorná alakítható a szervezetben. Ha csokoládé tejjel és édesített joghurtot választasz, a cukor mennyisége, amelyet a szervezet el tudja érni az ilyen élelmiszerek emésztéséből, még magasabb, és ezeknek az ételeknek a fogyasztása nagyobb vércukorszint-növekedést okozhat. Az idős sajtot, a vajat és a krémet nem alakítják át cukrokká, mert nem tartalmaznak elegendő szénhidrátot adagonként.

Néhány tejtermék