A böjt gyorsítja az anyagcserét?

A súlycsökkenéshez kevesebb kalóriát kell fogyasztania, mint amennyit éget, ezért logikusnak tűnik, hogy a kalória nélküli étkezés a leggyorsabb veszteséghez vezet. A böjt azonban nem gyorsítja az anyagcserét – és tényleg visszafújni tudja az anyagcsere folyamatainak lelassítását, ezzel csökkentve a sikeres leesés képességét. A mérsékelt kalóriahiány egy egészségesebb és fenntarthatóbb módja a fogyásnak. Növelje az anyagcserét azáltal, hogy egy egészséges, egészséges étrendet eszik, többet mozog és erőt képez az izomépítésben.

Amikor súlyosan korlátozza a kalóriákat, teste érzékeli ezt az üzemanyaghiányt, és lassítja működését az energiatakarékosság érdekében. Ahelyett, hogy fokoznád az anyagcserét, 20% -ot meghaladó pihentető anyagcserét szenvedhetsz. A pihentető anyagcseréje a test által az alapvető funkciók, például a vér és a légzés szivattyúzására használt energia alapja. Ezek a tevékenységek nem állnak le, a szervezeted csak hatékonyabbá válik, és kevesebb kalóriát éget el, mint amennyire megfelelő táplálékkal járna. Ez az egyik oka annak, hogy az alacsony kalóriatartalmú étrend és a böjt gyakran nem eredményezi az eredményeket Várni. A tested harcol, amit éhínségnek érez, mert lassítja a kalóriát.

A böjtölés csökkenti az RMR-értéket vagy a pihentető anyagcserét, mert negatív hatással lehet a testösszetételre. A teste ébredésként értelmezheti a böjtöt. Ennek eredményeképpen elkezdi használni a sovány izomot az energia számára, és visszatartja a zsírt, hogy fenntartsa Önt ebben a percezett éhezés során. Az izom nagyobb energiát vagy kalóriát igényel, hogy fenntartsa a zsírt. Ha elveszíti az izmokat, az anyagcseréje lelassul, és így csökken a súlyvesztés is. Ha elég gyorsan maradsz, akkor a szervezeted is többet fog használni, mint a bicepszeket az üzemanyag számára. Napi kevesebb mint 800 kalória hosszú ideig pusztítást okozhat a szívizom működésében, figyelmeztet az Országos Diabétesz Intézetre, valamint az emésztőrendszerre és a vese-rendellenességekre. A szív mérete csökkenhet, ami később lelassult impulzushoz, ritkán ritmushoz, veszélyesen alacsony vérnyomáshoz és esetleges szívelégtelenséghez vezet.

A böjt, amely magában foglalja, hogy csak a vízzel vagy gyümölcslevekkel tölthet véget naponta, káros lehet az anyagcserére és az egészségre. De a szakaszos böjt, amely gondosan megtervezett szünetekkel jár az étkezés során, segíthet a fogyásban. Az ilyen típusú gyors lehet napi 14-16 óráig gyors, 24 órán át egyszer vagy kétszer böjtölt, vagy váltakozva más napokon. A böjt idő nagy része alvás közben jelentkezik. A támogatók azzal érvelnek, hogy a test hosszabb időt biztosít az étkezések között, és arra ösztönzi, hogy a zsírraktárak energiát használjanak. A kutatás nem meggyőző a szakaszos éhezés előnyeiről, és nem határozta meg, hogy a rövid, ellenőrzött böjtölés egyik mintája jobb a másiknál. A brazil kutatók által végzett és a Revista da Associacao Medica Brasileira folyóiratban közzétett 2013-as felülvizsgálat azt mutatta, hogy a stratégia csökkentheti a gyulladást, csökkenti a lipidek mennyiségét vagy zsírt, és segít a súlycsökkentő programban . Állatkísérletekben kimutatták, hogy a szakaszos böjtölés pozitív hatást gyakorolhat a vércukorszintre és a zsír, különösen az elhízott zsigeri zsírok metabolizálására, amely a hasban ül, és növeli a krónikus betegség kockázatát. Az intermittáló éhezés azonban az emberi anyagcsere-arányokat illetően nem egyértelmű, és további kutatásra van szükség.

A hosszú, illetve időszakos gyorsaságok elméletileg kivitelezhetőek lehetnek, de a gyakorlatban az éhség gyakran jobbá válik. Ha megtöri a gyors, nem valószínű, hogy a sárgarépa botok és a sima csirkemell, de valami olyan, mint a pizza vagy a cookie-k. Visszaszerezheti azt a súlyt, amelyet keményen dolgozott, hogy elveszítse, és kockáztassa, hogy visszatérjen a régi, egészségtelen táplálkozási szokásokhoz, amelyek elsődlegesen megnövekedtek.

Ahelyett, hogy a bõr gyorsan fogy, elfogadja a lassúbb fogyás és az anyagcserét fokozó folyamat, amely hosszú távon tartja a testsúlyt. Használjon online számológépet annak meghatározásához, hogy hány kalóriát kell napi súlyaidnak támogatni, majd vonjon le 500-1000 kalóriát, hogy becsülje meg az összeget, amelyet fogyasztania kell, hogy hetente 1-2 fontot veszítsen. Ne használjon rendszeresen kevesebb mint 1 200 kalóriát nőként vagy 1800-at férfiaként, vagy táplálkozási hiányosságokat, izomvesztést és anyagcsere-lassulást érezhet, hasonlóan a böjt hatásához. Növelje fizikai aktivitását, így biztonságosan kijavíthatja ezeket a kalóriákat a diétájából. A testtömegcsökkentési folyamat során valóban növelheti az anyagcserét, hogy az edzést rendszeres részévé tegye az edzésprogramnak. Ez a sovány izom kifejlődéséhez vezet, ami közvetlen hatással van a naponta elfogyasztott kalóriák számára. Végezzen legalább két teljes testmozgást hetente, amely minden fontosabb izomcsoportra kiterjed. Olyan súlyokat használjunk, amelyek a legutóbbi erőfeszítések során legalább egy nyolc-tizenkettedik reprodukcióban tapasztalhatók. Növelje súlyát és a készletek számát, ahogy érzed magad.

Milyen bõség a metabolizmusra

A böjt elvesztette az izomvesztést

Időszakos böjt és anyagcsere

Gyorsan nehéz fenntartani

Hatékony fogyás