A méz és a fahéj alacsonyabb koleszterint?

Számos természetes és növényi jogorvoslat csökkentheti a koleszterin szintjét, és a méz és a fahéj két olyan jogorvoslat, amelyek rendelkeznek ezzel a potenciállal. Mind a méz, mind a fahéj számos más gyógyászati ​​felhasználásra is alkalmas. De mielőtt elkezdené bevenni a mézet vagy a fahéjat a koleszterinszint csökkentéséhez, beszéljen orvosával a lehetséges kockázatokról és a megfelelő dózisról.

Funkció

Mind a méz, mind a fahéj úgy tűnik, hogy koleszterinszint-csökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, mondja a University of Pittsburgh Medical Center. A méz úgy tűnik, hogy antimikrobiális tulajdonságai miatt magas cukortartalma van, ami segíthet a fertőzések megelőzésében vagy kezelésében. A méz elősegítheti a sebgyógyulást, a parodontális megbetegedést vagy az ínygyulladást, szabályozhatja a vércukorszintet, és lazító hatásokat nyújthat. A fahéj a koleszterinszint csökkentésén kívül terpenoidokat is tartalmaz az illóolajban, amely antifungális, antibakteriális, allergiás és inzulin stimuláló funkciókat mutat, jegyzi meg a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer.

Hatások

Mind a méz, mind a fahéj úgy tűnik, hogy csökkenti a magas koleszterinszintet, mondja A University of Pittsburgh Medical Center egyetért abban, hogy mind a méz, mind a fahéj úgy tűnik, hogy csökkenti a magas koleszterinszintet. Mindkét jogorvoslat esetében a tudományos bizonyítékok ígéretesek, míg előzetesek. Például egy Pakisztánban végzett kettős vak klinikai vizsgálat azt találta, hogy a napi 1 és 6 gramm fahéjot tartalmazó 2-es típusú cukorbetegek szignifikánsan csökkentették a teljes koleszterinszintjüket, az LDL-értéküket vagy a “rossz koleszterinszintet” és a trigliceridszintet, Diabetes Care. ” Egy másik tanulmány szerint a méz felvétele javította a koleszterinprofilokat, és segítette a vércukorszint szabályozását magas koleszterinszintű cukorbetegeknél, a Journal of Medicinal Foods 2004-es számának megfelelően. Azonban kevés más orvosi kutatás létezik a méz és a fahéj használatának támogatására a magas koleszterinszint kezelésére.

felhasználások

Mind a méz, mind a fahéj néha különböző gyomor-bélrendszeri problémák kezelésére is ajánlott, a University of Pittsburgh Medical Center szerint. Konkrétan, a fahéjat az étvágy kiváltására és az emésztési zavarok és gyomorfekély kezelésére használják, míg a mézet a székrekedés kezelésére használják. A méznek az égési sérülések és sebek kezelésére, valamint az orális fogamzásgátlásra, allergiára és az alkoholfogyasztásra vonatkozó szájon át történő alkalmazására is régóta használják. A fahéj segíthet a 2-es típusú cukorbetegség, a súlyos menstruáció vagy “menorrhagia”, élesztő-fertőzések és kólika kezelésében, jegyzi meg a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer. A fahéj is segíthet policisztás petefészekbetegség és gyomorégés kezelésében.

Adagolási javaslatok

A koleszterin szintjének csökkentése érdekében naponta háromszor 1 / 2-3 / 4 teáskanál fahéjport, vagy 1/2 teáskanál fahéjas tinktúrát naponta háromszor, mondja a Michigan Egészségügyi Egyetem. Ez minden nap 2-4 gramm fahéjport vagy napi háromszor 2-3 ml tinktúrát jelent. Alternatív megoldásként naponta többször is 5 és 5 evőkanál mézet vehet fel a magas koleszterinszint kezelésére, jegyzi meg a University of Pittsburgh Medical Center. Kérdezze meg kezelőorvosát a méz vagy a fahéj adagolásától, amely az Ön számára megfelelő az alacsonyabb koleszterinszint.

Figyelem

Mind a fahéjat, mind a mézet a fogyasztás szempontjából nagyon biztonságosnak tartják, mivel évezredek óta használják a konyha és az ételeket, mondja a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja. Bár ritkán előfordulnak a mézzel szembeni allergiás reakciók a pollenallergiás betegeknél. A csecsemő botulizmus lehetősége miatt a csecsemő ugyancsak nem biztonságos a csecsemőknél, akik egy évnél fiatalabbak. A fahéj is okozhat allergiás reakciókat bizonyos emberekben, és néha légúti szűkületet vagy bőrkiütést okoz, figyelmeztet a Michigan Egyetem Egészségügyi Rendszerére. Kerülje a fahéjat a terhesség ideje alatt, és kerülje a fahéj-olaj túlzott használatát a száj gyulladásának vagy irritációjának megelőzésére.