Agave egészségügyi előnyök

A Mexikó és a délnyugati államok, például az arizona és az új-mexikói területeken a sivatagokra jellemző, hogy az agave növények étkezési és tápláló jellegűek. Az egyik leggyakoribb módja az agave fogyasztása az agave nektár formájában van, amely a hagyományos granulált cukor alternatívájaként használt vékony szirup. A növény nyersen, főzve vagy szárítva is nyerhető, és ez a három forma több kulcsfontosságú tápanyagot és bizonyos egészségügyi előnyöket biztosít a szirup számára.

Táplált táplálék

Az agava-nektár kivételével az agave minden formája jó vas-forrás, ásványi anyag, amely oxigént mozgat a tüdőből a test más részeibe. A 100 grammos nyers agave adag 1,8 mg vasat és ugyanannyi főtt agávét tartalmaz, 3,55 milligrammot tartalmaz. A szárított agávon 3,45 milligramm vasat tartalmaz 100 gramm adagonként, ami a napi 8 milligramm férfiak 46 százaléka, naponta pedig a 18 milligramm nők 20 százaléka szükséges. A nyers vagy főtt agave kiszolgálásával az 1000 milligramm kalcium felnőttek 40 százaléka minden nap szüksége van, és a szárított agave a napi szükséglet közel háromnegyedét adja. Az Agave, különösen a szárított agave is jó cinkforrás, a sebek gyógyításához szükséges ásvány.

Egészségvédelmi előnyök

Az agave növény számos, védelmi előnyökkel járó vegyületet tartalmaz. Az Agave szaponinokat tartalmaz, amelyek kötődnek a koleszterinhez, és segíthetnek az általános koleszterinszint csökkentésében Jonny Bowden szerint, a “The Healthiest Meals on Earth” szerzője szerint. A szaponinok szintén segíthetnek megakadályozni a rákos daganatok növekedését, Bowden megjegyzi. Az Agave inulint is tartalmaz, egyfajta rost, amely szintén probiotikum vagy előnyös baktériumfajta. Az agave adagja, szemben az agave nektárral, jó adag rostot is szolgáltat, és sok rost csökkenti a székrekedés kockázatát.

Agave Nectar Vs. Cukor

Míg az agave nektár nem rendelkezik tápanyagokkal és egészségügyi előnyökkel, mint például az agave növény, akkor a szokásos granulált cukrot a nektárra cserélheti. Az Agave nektár még tartalmaz kalóriákat, 21 teáskanálnyit, de ez alacsonyabb glikémiás élelmiszer, egy 2010-es cikk szerint, amelyet az American Societies of Experimental Biology című folyóiratában közzétettek. A patkányokkal végzett vizsgálatok azt sugallják, hogy az agava nektár pozitív hatással lehet a testsúlycsökkenésre és a glükóz kontrollra. Agave nektár, mint a méz, helyettesítheti a cukrot, és az agave nektár vegán lehetőség azok számára, akik nem akarnak mézet használni.

Agave az Ön étrendjében

Az Agave nektár édesebb, mint a granulált cukor, ezért nem kell annyira használni, hogy elérje az édes ízt, amit keres. A receptekben, például a sült termékekben, egyharmadnál kevesebb agave nektárt használ, mint egy cukrot, és egy negyedben csökkenti a recept teljes folyadéktartalmát, javasolja az “Eating Well” magazint. Bár az Egyesült Államok legtöbb részén nem szokásos, az agave pörkölhet vagy nyersen nyerhet, például a szárak hozzáadásával salátához. A virágok is ehetőek. Az Agave nektár a leggyakoribb módja az élelmiszer fogyasztásának, de keresni az USDA minősítésű szerves fajtákat, mert a Mexikóból behozott agave peszticidekkel szennyezett lehet.