Kiwi éget a zsír?

A kivi gyümölcsök szálakat és C és K vitaminokat tartalmaznak. Kismértékű kalóriát és energiasűrűséget is tartalmaznak, így tápláló gyümölcsöt kínálnak azok számára, akik fogyni próbálnak. A kivi gyümölcsök valójában nem elégetnek a zsírral, de segíthetnek tölteni anélkül, hogy sok kalóriát kapnának, ami könnyebbé teheti a fogyást.

Legközelebb, ha egy kis snack vagy valami, ami egy kis édes a desszert számára, fontolja meg a kiwi gyümölcsöt. Egyetlen kivi csak 42 kalóriát tartalmaz, és egy egész csésze kaviarát 110 kalóriára enni. Könnyen illeszkednek az alacsony zsírtartalmú étrendbe is. Minden kivi csak 0,4 gramm zsírt tartalmaz, és még egy csésze kivi 1 gramm zsírt is tartalmaz.

A kiwi-gyümölcs 2,1 gramm rostot tartalmaz, vagyis a napi érték 8 százaléka, és egy csésze kiwi-szelet 5,4 gramm, vagyis a DV 22 százaléka. Azok a személyek, akik több rostot kapnak az étrendjükbe, kevésbé súlyoznak, és a szálak is segíthetnek a súlycsökkenésnek a teljesség érzéseinek növelésével és a felszívódó kalóriák mennyiségének csökkentésével, a 2005 márciusában közzétett “Táplálkozás” című cikkében.

Az alacsony sűrűségű élelmiszerek, például a gyümölcsök és a zöldségek, segíthetnek a fogyásban, mivel viszonylag kevés kalóriát tartalmaznak gramm élelmiszerenként. Ezeknek az ételeknek az ételei segítenek tölteni, anélkül, hogy megfontolnák a javasolt napi kalóriabevitelt fogyáskor. A kivi gyümölcs nagyon alacsony az energiasűrűségben, 0,6 kalóriával grammonként.

Egyszerűen hozzáadva a kivi gyümölcsét az étrendhez, nem okoz Önnek a fogyást. Kizárólag más, magasabb kalóriatartalmú ételeket kell fogyasztania, lehetőleg a kevésbé tápláló lehetőségek helyett, mint például a feldolgozott ételek és desszertek. A testsúlycsökkenéshez energiamegtakarítást kell létrehoznod kevesebb kalóriát fogyasztva, mint amit a napi tevékenységeid során használsz, akár kevesebb ételt, akár többet is. A 3,500 kalóriás hiány körülbelül 1 font súlycsökkenés.

Kalória- és zsírtartalmú

Rosttartalom

Energia sűrűség

Testsúlycsökkenési szempontok