A cumik a baba fogait befolyásolják?

A csípõk mindegyik pelenka táskában megtalálhatóak. A szopás normális ösztön a csecsemők számára, és a cumisüveg használata biztosítja a biztonság érzését és az önelégítés módját. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a legtöbb gyermek megszakítja a cumisüveget 2 és 4 éves kor között. A cumi hosszú ideig tartó használata fogászati ​​hatásokkal járhat, és a lehető leghamarabb foglalkozni kell.

szövődmények

A hosszú távú csípős használat sokféle szövődményhez vezethet, beleértve az alsó fogak behatolását és a felső és az első fogak ferdeségét. A száj tetőjének meghúzása és az állkapocs eltérése is előfordulhat. A komplikációk kialakulásának kockázata nagymértékben növekszik, ha a cumi felhasználása folytatódik, miután az állandó fogak elkezdenek bejutni. Ez általában 6 éves korban következik be.

óvintézkedések

A Colgate számos óvintézkedést sorol fel, amelyeket a szülőknek a cukorral való gyermekük használata során kell végrehajtaniuk. A cumisüveg vásárlásának egyik legfontosabb szempontja annak biztosítása, hogy az elem egy darabból készüljön. Ha a cumisüvegben kis részek vannak, akkor ezek elválhatnak és fulladást okozhatnak. A weboldal azt is ajánlja, hogy keresse az “orthodontically correct” cumit, mert ezek csökkenthetik a fogászati ​​problémák kockázatát. Végül Colgate figyelmeztet arra, hogy a cumit mézben vagy cukorvízben meg nem mártja, hogy megnyugtassa a kölyök babát. Bár ezeket a módszereket általában a szülők használják és általában nyugtató hatást gyakorolnak, a gyakorlat fogszuvasodáshoz vezethet és kerülendő.

Orthodontically Correct Pacifiers

Az ortodonztikailag helyes cumitípusok különböznek a standard cumisüktől, mivel kifejezetten a csecsemők fejlődő palateinek és állkapcsainak megfelelően készültek. A cumi csecsemõje lelapul, ami imitálja az anya mellbimbáját a szoptatás alatt, és megfelelõ orális fejlõdést tesz lehetõvé. A piacon számosféle pacifer lehetőség létezik, beleértve a különböző méreteket és anyagokat. A Nuk cumit az orthodontisták fejlesztették ki, és ideális megoldást nyújtanak az orthodonziailag helyes termékekre – mondja Dr. Greene.com.

Thumb-Sucking és Pacifiers

A hüvelybefúvás is természetes ösztön a csecsemők számára. Szájukat használják, hogy megismerjék környezetüket, és gyakran ujjaikat, lábujjaikat és más tárgyakat helyezzék szájukba, hogy “érezhessék őket”. Bár természetes, a hüvelykujj-szopás ugyanazokat a szövődményeket eredményezheti, mint a csípős használat, ha tartós és hosszú távú. Sok szakember szívesebben alkalmazza a kecske használatát a hüvelykujj-szopás miatt, mivel a szülők könnyedén ellenőrizhetik és korlátozhatják a kennel használatát. Ha a hüvelykujj-szopás megmarad, a szülők ugyanazokat az intervenciós stratégiákat használhatják, amellyel a csecsemő gyermeke eltörhet.

Leszokni

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt állítja, hogy a legtöbb gyermek megszakítja a cumi felhasználását a 2. és 4. életkor között, bármilyen külső segítség nélkül. A beavatkozás azonban szükségessé válhat, ha ez nem fordul elő. Az első stratégia, amelyet a szülők és a gondozók használnak, és gyakran a leghatékonyabbak, magában foglalja egyszerűen a gyermeknek azt a szükségességét, hogy elengedje a cumit, hogy biztosítsa, hogy a fogaik egészségesek legyenek. A gyermekek jobban reagálhatnak ezekre az információkra, ha a fogorvos nem szülővel látja el őket. A fokozatosan csökkenő cumi felhasználás egy másik hatékony stratégiát bizonyít. Csakúgy, mint bármely szokás, amely enyhülne tőle, egyszerűbbnek bizonyul, mint a hideg pulyka elhagyása. Jutalmak és pozitív megerősítés is segíthet a folyamatban. Ha az egyszerű beavatkozási stratégiák nem szüneteltetik a szokást, akkor a gyermek fogorvosával megbeszélhető egy intenzívbb orosz eszköz formájában, amely megakadályozza a cumit vagy a hüvelykujját.