Milyen korban jár a legtöbb gyerek?

Az egyik legizgalmasabb esemény, mint szülő, figyeli a gyermeket, hogy a várakozásoknak megfelelően az első csilingelő lépéseket. A baba előrehaladt izgatottságának érzése, hogy megtanulják, hogyan kell járni, normális, de a legjobb, ha nem rendezed az eseményt ütemezésre. Míg a gyermekek körülbelül fele megtanul járni az első születésnapjukon, egy gyermek, aki legalább 9 hónapos, vagy 16 hónapos időtartammal kezdte az első kísérleti lépéseit, még mindig a normális fejlődési tartományban van, Dr. William Sears szerint.

Korai és késői séták

Nincs két gyermek pontosan ugyanaz, és nem fog pontosan ugyanúgy alakulni. A csecsemő első éve egy olyan idő, amikor kifejleszti az izom erejét és koordinációját ahhoz, hogy elinduljon a világ körül. A fejlődés sebessége a temperamentummal és a gyakorlás lehetőségeivel változik. Ha a baba impulzívabb és motiváltabb a mozgásban, akkor nagyobb valószínűséggel halad át a fizikai mérföldköveken. Az óvatos gyermek, még akkor is, ha bőven van lehetősége arra, hogy gyakoroljon, sokkal hosszabb időt vehet igénybe ahhoz, hogy elinduljon. Emiatt nem mindig hasznos összehasonlítani a babáját más csecsemőkkel: a korai vagy késői gyalogosok gyakran inkább a személyiségre utalnak, mint a fejlődésről.

Tanulás sétálni

Számos képzettség jön össze, amikor egy csecsemő közeledik az első lépéshez. Észre fogja venni, hogy a baba átmegy egy sor mérföldkővel, kezdve egy újszülött tanulásával, hogy felemelje a fejét. Innentől kezdve a baba leül, majd elkezd tülekedni és elérni. Nem minden csecsemő jár, de minden csecsemő érdeklődést mutat a mozgásban. Néhányan egyenesen távoznak, hogy felálljanak és járjanak. Más csecsemők a rákot sétálhatják, keverhetik, vagy felhúznak. Függetlenül attól, hogy hogyan tesznek, a vágy, hogy elmozduljon, végül a kis lábak kavargásához vezet. Amint a gyermeke mozgásban van, és stabil helyzetben húzódik fel, a gyaloglás nem lesz messze.

A Walker bátorítása

A gyaloglás nagyban függ a baba személyiségétől, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudsz segíteni. Lehet, hogy nem képes arra, hogy gyermeke készen álljon a járásra, de meggyőződhet róla, hogy meg fog kezdeni. A gyalogláshoz szükséges izomfejlesztés ösztönzése érdekében győződjön meg róla, hogy a gyermek korai szakaszában gyakori hasi időre van szüksége, hogy az izmait a nyakában és hátán működtesse. Ahogy a baba megtanul ülni, használjon olyan játékokat, amelyek egymás mellett mozognak, hogy megtartsák és eljussanak, mivel ez segíteni fogja az egyensúlyát és csípőit a gyalogláshoz. Amint megtanul állni, tartsa a kezét, segítsen neki állni, vagy sétálni a segítségével. Legfőképpen ne feledje, hogy a baba pompomlánya. Az izgatottság és a bátorítás növeli a gyermek bizalmát – olyan fontos, mint az egyensúly a koraszülöttnél.

Biztonság és aggodalom

Mire a baba 8 vagy 9 hónapos, győződjön meg róla, hogy házát biztonságosan elintézte a kezdőként. Távolítsa el az instabil vagy veszélyes bútorokat, mint az éles szegélyű dohányzóasztalok. Vigye át a törékeny vagy veszélyes tárgyakat az alacsony felületekről, és vegye fel a laza kábeleket vagy szőnyegeket, amelyek felkelhetik a gyermeket. Kerülje a gyaloglövők használatát, késlelteti a gyermeke lábizomfejlődését és növeli a sérülések kockázatát. A gyalogosok növelik gyermeke veszélyes felületekhez való hozzáférési képességét, például a forró kályhákat, és az extra mozgékonyság lehetővé teszi számára veszélyes területekhez való hozzáférést, például lépcsőházakat. Ha a baba nem mutat érdeklődést a padlóról az első születésnapján történő elmozdulással kapcsolatban, vagy ha még nem kezdte 18 hónapos járást, keresse fel orvosát.